L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 26 d’abril del 2015

MÉS ESCÀNDOLS: Un nou escàndol explota en el PP valencià i afecta la Diputació i el seu president Rus


Marcos Benavent, un exalt càrrec de la Diputació, i mà dreta del president Rus va gravar durant anys centenars de converses amb els seus col·legues del PP sense que aquests ho saberen. Els arxius presenten un trama per al cobrament de comissions per contractes públics en diverses Administracions, i revelen interioritats del PP valencià. La justícia ha obert una investigació declarada secreta.

El president de la Diputació i del PP Alfonso Rus està en els diàlegs gravats així com María José Alcón, esposa del vicealcalde Alfonso Grau, regidor de l'Ajuntament de València que es presenta candidata a les eleccions del 24 de maig. Alcón és esposa del dimitit vicealcalde Alfonso Grau, que serà jutjat en el cas Nóos. 

Els enregistraments van ser lliurats a la fiscalia per l'exsogre de Benavent l'estiu passat. Benavent va gravar des de 2007 i durant anys dinars, telefonades, reunions i tot tipus de trobades en el PP. Benavent va ser gerent de Imelsa, la gran empresa de la Diputació de València, en el 2007.

Els compromesos enregistraments emmagatzemats per Benavent, un dels homes forts d'Alfonso Rus en la Diputació de València, remouen els fonaments del PP valencià: Comissions, lliuraments de diners a dirigents que fa poc eren diputats... un còctel molotov que li esclata al PP valencià en la campanya electoral més complicada que afronta en els últims 20 anys. 

El Mundo informa que Benavent, exgerent de Imelsa, va gravar al seu president comptant bitllets i la gravació donaria entendre que seria part dels diners que Benavent posaria a la seua disposició després de les presumptes "trampes" en contractes. Alfonso Rus es trobaria davant un munt de diners, suposadament obtingut de pagaments per contractes. En la cinta es reconeix la veu del president de la Diputació mentre conversa amb el seu interlocutor. 
Rus no és l'únic que apareix en les escoltes. Un exdiputat popular processat en la peça de Gürtel que ha investigat el finançament irregular del partit en la Comunitat, també apareix.

Foto oficial de la firma del conveni del camp de gespa artificial de Benifairó
Ramificacions en els camps de gespa artificial

Segons El Mundo el escàndol del repartiment de comissions de la Diputació afecta els comptes del PP provincial, controlat per Rus des del 2004. La Guàrdia Civil investiga també el contracte de 32 milions per a instal·lar gespa artificial, el pla popularment conegut com GespaRus, on el més important beneficiari va ser el propietari de la seu del PP del carrer Quart, que comparteixen tant l'executiva regional, com la provincial i la local.

L'àmplia recerca que ha dirigit durant els últims nou mesos la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, en coordinació amb els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, amb seu a Madrid, amenaça amb reviure el principal temor dels populars, el seu major fantasma: el presumpte finançament irregular del Partit Popular, aquesta vegada de la seua activitat i actes en la província de València.

Segons El Mundo tota la Diputació està sota sospita judicial. I el PP de la província també. Encara que les actuacions es troben en el seu inici, la Guàrdia Civil i la Fiscalia revisen contractes de Diputació per a instal·lar gespa artificial en els camps de futbol de la província.
"Inaugurant" fa unes setmanes el camp de Benifairó

El Mundo ha publicat que un dels amos de la seu central del PP valencià, l'empresari Vicente Cuquerella, va eixir molt beneficiat amb aquest contracte. El pla d'inversions en instal·lacions esportives, que va executar la pròpia Imelsa, va ser rendible per a Cuquerella que, malgrat no tenir experiència prèvia en la fabricació de gespa artificial, va aconseguir que diversos adjudicataris d'obres de camps triaren els seus productes i obtenir així importants beneficis.

Els 32 milions del pla es van repartir en cinc lots, que la Diputació va licitar per separat a mesura que els alcaldes signaven convenis singulars perquè la institució els finançara fins a un 60% de la inversió segons la grandària de cada localitat. Imelsa, per la seua banda, es va reservar la redacció dels projectes, la clau del presumpte frau.

Article confeccionat en base a la informació publicada a "El Mundo", "El País". Més informació: "Levante" "Provincias" i web de la Diputació







 

http://www.lasprovincias.es/safor/201501/08/benifairo-mejora-campo-futbol-20150108001304-v.html

http://www.dival.es/sala-prensa/content/benifairo-de-la-valldigna-instalara-cesped-artificial-en-su-campo-de-futbol

http://www.levante-emv.com/safor/2014/03/28/benifairo-tendra-campo-futbol-cesped/1094788.html
 
http://www.saforguia.com/noticias/tabid/358/titular/la_diputaci%C3%B3n_invierte_116519_euros_en_el_c%C3%A9sped_artificial_del_campo_de_f%C3%BAtbol_de_barx_/idnoticia/39914/default.aspx

http://www.arturf.es/blog-2/cesped-deportivo/finalizado-la-instalacion-del-cesped-artificial-en-barx-valencia