L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 10 d’abril del 2015

PLENARI D'ABRIL 2015: L'Ajuntament autoritza a l'empresa de la piscina a hipotecar la concessió



 El consistori va aprovar en el ple de dimecres la autorització perquè l'empresa Metroval Aqua puga hipotecar la concessió d'explotació de la piscina municipal com a últim recurs per a poder-se capitalitzar i així intentar acabar les obres. Cal indicar que l'empresa no pot hipotecar l'edifici. 

La regidora de Compromís, Llum Sansaloni, va recordar que la sol·licitud de l'empresa ja havia estat tractada en altres plenaris, i que havia estat rebutjada per la falta de documentació. Una vegada subsanada, es podia aprovar la possibilitat d'hipotecar la concessió que té a 40 anys per tal que puga aconseguir els diners, cosa que va fer el consistori aprovant per unanimitat la proposta. 

Seria per tant un tràmit i no implica que la piscina s'obriga prompte, sinó que Metroval Acqua, empresa concessionària, podrà intentar que algun banc li hipoteque la concessió, cosa que també ens sembla bastant complicada. I diguem complicada, perquè com tothom coneix, estem en una situació on els bancs neguen finançament a empreses amb patrimoni i la concessió d'explotació d'una piscina no és cap patrimoni i, damunt, implicaria un risc al banc perquè és hipotecar sobre els possibles beneficis que puga tindre l'explotació. I això amb una empresa que es va crear per a construir i explotar la piscina i amb alguns socis amb problemes financers. 
 

Com es va dir en el plenari, l'aprovació de la sol·licitud seria més bé un vot de confiança, una manera de no entorpir la recerca de finançament que estaria fent l'empresa Metroval Acqua, encara que segons altres opinions la concessionària podria estar més interessada a vendre l'explotació a una altra empresa i seria una manera de guanyar temps per poder buscar un comprador. 

I parlant de compradors, tenim notícies que hi hagut algun interés per grups inversors relacionants amb explotacions esportives de Madrid, però sembla ser que més bé corresponien a un interés d'aconseguir a un preu de saldo l'explotació de la instal·lació aprofitant la situació descapitalitzada de la concessionària.