L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 24 d’abril del 2015

Una nova enquesta, ara de la SER, confirma la davallada del bipardisme

 
El Partit Popular seria el més votat en el País Valencià amb el 26,5 % del vot, però açò li suposa una caiguda de 23 punts percentuals respecte a 2011, segons l'enquesta elaborada per MyWord per a la Cadena SER. El PP presidit per Alberto Fabra passaria a una forqueta d'entre 28 i 31 escons quan la majoria absoluta està fixada en 50. Els socialistes es mantenen com a segona força més votada, però també cauen 8 punts i perden entre 7 i 11 escons.

L'enquesta reflecteix que també ací apareix Ciutadans amb força convertint-se en la tercera força més votada (entre 17 i 19 escons) seguida de Podem. Les dues forces emergents, de fet, desplacen a la cinquena i sisena posició a les forces d'esquerra mes tradicionals i d'àmbit valencià, cas de Compromís d'estricta obediència valenciana i Esquerra Unida, unit a IU estatal, encara que amb major independència autonòmica que la resta dels partits.

A ressaltar el fet que una quarta part dels valencians segueix votant PP, malgrat tot el que hem sabut els últims dies i sabem aquests últims anys en el nostre territori, i com no escarmentem: seguim votant i recolzant opcions de fora, de Madrid, que porten anys i anys picant-nos amb temes tan feridors com el finançament, la falta d'inversió en la nostra terra i el fet que seguim aportant a l'estat a pesar que estem molt per sota de la renda mitjana nacional.

Després si passen d'aquest territori olimpicamente els PP, PSOE, Podem o Ciutadans, per favor, no ens queixem i seguim cantant l'himne: 

                          Per a ofrenar, noves glòries a Espanya....
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

IU amb Major independéncia estatal? A IU,com al PP o al PSOE,qui es Mou,no ix a la foto,mireu els jaleos que tenen a Madrid. Podemos está per vore que siga d'obediència centralista,doncs en principi depèn dels cercles i assemblees,i això és lo més independentiste al que es pot optar en política.

Anònim ha dit...

EU és més indepent de les directrius de Madrid que altres partits.

Parles de problemes a Madrid, i no parles com els cercles i assemblees valencians han estat obviats i ací tots els dirigents s'han elegits potenciats i els que ha triat Madrid i han posat els que Iglesias han volgut.

O sino que han vingut a fer els darrers temps Iglesias i el seu dos a Valencia? A fer que es trie Montiel. Al cap i a la fi, ells que critiquen als demés fan igual.

Anònim ha dit...

Pues jo no he votat Montiel i sí el candidat alacantí,com tú no hauràs votat Mònica Oltra i ha eixit de primera. Ah,que no hi havia opció a no votar-la de primera? Quí és quí dirigeix a posar els que han volgut? Tens raó,al cap i a al fí tots iguals.

Anònim ha dit...

Quina tonteria! Això no te res a vore amb lo que s'esta dient.
I estaries fent com si estudiares en Alacant i per això el votares. Ací segur que a Montiel.
Tots no son igual, pero Podemos i Ciudadanos cada dia son més iguals als que sempre han sigut iguals. I manats des de Madrid com els que sempre han sigut iguals.
Mira que comparar EU amb Podemos.
Quin poc trellat.

Anònim ha dit...

Com que no té res a vore? Serà el mateix votar Montiel que Copete com he fet jo? Doncs és el mateix que apostar pel lideratge de la Oltra o haver volgut que eixe lloc li pertocara a Morera,et sona d'algo?
Vaja bovades d'estudiant alacantí o treballador castellonenc! Vote J.Maria Copete per nacionaliste dins de Podemos,cosa que de Montiel haurem d'esperar a vore,jo no confie massa. Però tot no es pot tenir a la vida,Oltra tampoc és una icona nacionalista precissament,i ahí està. I no,no interpretem bé,no compare Podemos amb EU,sino quant dic tots,són tots,tant ha triat Iglesias a Montiel com Compromís a Mònica,però Montiel ha guanyat una votació,la Mònica ja eixia de fixe.

Anònim ha dit...

Proposem deixar de tirar-nos els "trastos", el nostre enemic és comú, fem-lo fora de les institucions, com diguem a Podem el moment és ara, com es diu a Compromís amb valentia...vinga que tenim més en comú del que sembla.