L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 20 de maig del 2015

Compromís: Cal un pla de xoc contra la pobresa immediat al 24M


El pagament de la renda mínima garantida es troba bloquejada per la Generalitat i sobre unes 12.000 persones tenen pendents la tramitació, a pesar que una recent sentència del TSJ obligava a pagar-les al mes següent de la sol·licitud.

La candidata de Compromís, Mònica Oltra, ho deixa ben clar: el govern eixit de les urnes el 24M com a primera mesura ha de executar un pla de xoc contra la pobresa i un altre contra la corrupció.

Unes 19.000 famílies valencianes, amb xiquets al seu càrrec, pateixen una situació d'angoixa sense cap ingrés mensual, segons dades del Govern d'Espanya. 11.000 famílies valencianes reben ajudes de renda mínima garantida, entre 385 i 621 euros, segons el nombre d'integrants de la família i 12.000 famílies estan en espera.

D'aqueixes dades, es dedueix la necessitat de la prioritat que s'ha marcat Compromís: pla de xoc contra la pobresa, que les ajudes siguen immediates i no com ocorre ara que amb el govern del PP de Fabra les demores en la concessió ha anat creixent, i des de vuit mesos s'ha passat en alguns casos als dos anys, i no ho diu La Cotorra sinó el Síndic de Greuges.

I una dada més que ens dóna fe del nul interès del PP: el Consell Valencià de Benestar Social no es reuneix des de 2011 i el seu reglament indica una reunió almenys cada quatre mesos.

Mònica Oltra acompanya la proposta amb l'obertura dels menjadors escolars a l'estiu per als menors necessitats, per tal d'intentar pal·liar aqueixa taxa de risc de pobresa i exclusió social que en el territori valencià és superior a la mitjana espanyola.

Les propostes de Mònica Oltra, entre tots, les podem fer possibles a partir del 24, amb el vot a Compromís.


Remés