L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 5 de maig del 2015

El PP diu que no pot fer més perque Rus renuncie a ser candidat



El Partit Popular diu que no pot "fer més" del que ha fet per a apartar del partit a Alfonso Rus, president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva: suspendre’l de militància, expulsar-lo dels seus càrrecs orgànics i obrir-li un expedient disciplinari després de conèixer-se, entre unes altres, un enregistrament on Rus compta presumptament i en veu alta fins a 12.000 euros en bitllets. 

El presumpte pagament d'una mossegada que, segons algunes fonts s'atreveixen a aventurar com la punta de l'iceberg d'una trama de comissions il·legals a València. 

En roda de premsa aquest matí, el sotssecretari general del PP i director de la campanya electoral, Carlos Floriano, ha assegurat que si l'expedient disciplinari obert a Rus culmina en la seua expulsió, el PP passarà immediatament a demanar que abandone totes les institucions. No obstant açò, els terminis no acompanyen el desig del PP que voldria impedir que Rus fóra el candidat municipal del PP.

El divendres comença la campanya

La tramitació de l’expedient de Rus depèn del Comitè Nacional de Drets i Garanties, i són més lents que els dies que resten fins a les eleccions (el divendres comença oficialment la campanya electoral de quinze dies). També els Estatuts del PP són molt estrictes amb el procediment, per la qual cosa en el carrer Gènova tenen assumit que, llevat que Rus renuncie a presentar-se, el PP carregarà amb la llista i l'estigma de portar a l'alcalde de Xàtiva entre els seus nombres un del 24-M. 

Davant la proposta dels partits de l'oposició de fer una moció de censura en l'Ajuntament contra Rus, Floriano ha descartat que el PP vaja a recolzar-la i l'ha assenyalat com una "impostura electoral" pel poc termini que queda per als comicis.


La coordinadora general dels PP valencià, Isabel Bonig, ha rebutjat que vagen a presentar o a recolzar mocions de censura contra el president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, perquè "no hi hauria temps" per a la constitució dels nous governs abans de les eleccions del pròxim 24 de maig, "i no anem a caure en el desgovern de les institucions i en el circ que l'oposició vol muntar".