L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 3 de maig del 2015

Els centres públics de Tavernes participen en la Trobada Safor-Valldigna pel valencià




La 27 edició de les Trobades en la comarca Safor-Valldigna s’ha celebrat avui en els carrers de l’Alqueria de la comtessa amb vora 10.000 assistents, entre ells molts vallers i valleres, pares i mares i alumnes dels centres públics de la nostra ciutat.
.

La Trobada és el dia important dels alumnes de la comarca reunits per mantindre la flama i l’estima de la llengua, i com no, una vegada més l’ajut i col·laboració des de la Conselleria d’Educació i de la Generalitat ha brillat per no existir.


Vicent Gràcia, de la Coordinadora d’Escola Valenciana a la Safor-Valldigna ha dit que la comunitat educativa i les entitats locals s’hi han bolcat d’una manera espectacular i el resultat ha estat espectacular també a pesar de ser un dia complicat pel pont.


La cercavila dels centres educatius de la comarca ha començat aquesta vesprada acompanyada de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de l’Alqueria de la Comtessa i de la Geganta Beatriu d’Urrera. 



Els participants han gaudit d’una exposició dedicada a Carles Salvador i de l’exposició de murals titulada ‘L’escola que volem’, que ha consistit en treballs que han presentat els centres educatius de la Safor-Valldigna, on cadascun ha visualitzat quina és l’escola que desitgen i volen.


Han realitzat tallers educatius 55 escoles i instituts d’Ador, Palma, Alfauir, Almoines, Barx, Palmera, Potries, Bellreguard, Benifairó de la Valldigna, Daimús, el Real de Gandia, Gandia i el Grau, la Font d’en Carròs, l’Alqueria de la Comtessa, Miramar, Oliva, Piles, Rafelcofer, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga, Xeraco i Xeresa.  També ha comptat amb 48 estands d’entitats i col·lectius, d’editorials valencianes i d’associacions del poble.




La Trobada de la Safor-Valldigna obri les portes a la campanya activa d’Escola Valenciana per impulsar la matriculació en valencià a les escoles i que començarà la pròxima setmana. L’entitat cívica inicia aquesta campanya amb el títol “Matriculem en l’escola que volem”  el pròxim 7 de maig.


L’entitat cívica  organitza  aquesta campanya des de fa quasi una dècada per a pal·liar la falta de transparència i d’informació de la Conselleria d’Educació respecte als programes que existeixen al nostre sistema educatiu en valencià  i per a explicar a les famílies quins d’eixos programes són els òptims pel que fa a la qualitat educativa i els resultats acadèmics que s’obtenen.


“Elaborem materials i organitzem sessions informatives als centres per a explicar els avantatges del Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià (PPEV), garantia de qualitat educativa i de domini de les dues llengües oficials i una tercera llengua com l’anglés”, ha declarat el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.