L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 5 de maig del 2015

La "Guerra de l'Aigua" impulsada per Agua y Progreso va suposar 7'2 milions a la Generalitat



Fa uns anys tenia lloc a València la denominada “Guerra de l'aigua” impulsada pel PP contra el Govern Zapatero per haver derogat el projecte del transvasament de l'Ebre. La Fundación Agua y Progreso, creada per la Generalitat i finançada amb fons públics, va ser la principal plataforma a favor de les tesis del PP a través de campanyes com "Agua para todos".

Fa poc s’han conegut els documents, i ha estat per sentència judicial donat que el PP no volia lliurar les despeses de subvenció- i s’ha sabut que Fundación Agua y Progreso va rebre entre 2004 i 2012 prop de 7,2 milions d'euros del Consell, la seua principal font de recursos. La fundació es va dissoldre quan Rajoy va guanyar les eleccions i no duia el transvassament en el programa.

La fundació pagava als seus directius com si foren alts càrrecs de la Generalitat. El seu director, José Alberto Comos, va rebre, des de 2005 a 2012, un total de 372.601 euros de remuneració. Entre 2008 i 2010 cobrava a l'any 60.206 euros quan el sou del president de la Generalitat es de 67.615 euros.

No va ser l'únic. Carmen Vila, exdirigente veïnal de València fitxada pel PP, adjunta a la direcció de Agua y Progreso va cobrar 331.469 euros en el mateix període, a raó de 44.000 euros anuals. Jesús Castellà Diago, sotsdirector de la fundació des de finals de 2007, exdiputat provincial del PP i regidor d'Albaida, va cobrar 311.053 euros per cinc anys, més 21.000 euros en “triennis” i 7.000 euros de quitança. Castellà va succeir en la fundació a Juan José Medina, alcalde de Montcada i vicepresident de la Diputació, amb retribucions de 42.000 euros anuals de la fundació en el període que va perdre l'alcaldia. Fernando Argente, regidor del PP a Llombai, va cobrar uns 44.000 euros anuals en 2008 i 2009.


La fundació va ser un pesebre per a càrrecs del PP finançada amb fons públics i era la de plataforma de propaganda política de les tesis del PP: va gastar 3,5 milions d'euros. Agua y Progreso va abonar 607.615 euros a Canal 9 per falques publicitàries i prop de dos milions d'euros en publicitat pagada en diversos mitjans de comunicació. Una xifra a la qual cal afegir més d'un milió d'euros gastat en serveis de consultoria i màrqueting. Dues empreses copen aquest apartat, Zenith Br Mitjana, SA, i Backspin, SL, creada un any abans de constituir-se la fundació i que va rebre d'ella 574.473 euros entre 2006 i 2012. La Sindicatura de Comptes va advertir en el seu informe del 2006 que no hi havia justificació per a contractar aquesta empresa, per procediment negociat sense publicitat per suposats motius d'urgència.

També va dedicar 1,1 milions d'euros a entitats privades, aportacions emmascarades dins de convenis, amb advertiment de la Sindicatura de Comptes que la seua “naturalesa” es corresponia en realitat amb “una subvenció”. Entre elles, la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó va rebre un total de 310.000 euros, el Fòrum Solidari per l'Aigua i Medi ambient de la Comunitat Valenciana (FOSAMA), presidit per Federico Llorca Navasquillo, vinculat a la Universitat CEU Cardenal Herrera, va rebre 175.000 euros, sense oblidar que entre els proveidors va tindre a Special Events, empresa de la trama Gürtel, que va fer treball per valor de  13.502 euros.
Com han dit alguns diputats de l'oposició, no va ser "agua para todos" sinó diners per a uns pocs. 

Fa temps, ací en la Cotorra ja ho vam informar

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/12/informe-com-deia-gonzalez-pons-pp-i.html