L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 7 de maig del 2015

La Policia Local inicia un curs de formació acustica per previndre molesties de sorolls

L’Ajuntament de Tavernes inicia un curs de formació d'acústica dirigit a la Policia Local. El curs ha estat impulsat per la prefectura de la Policia Local amb l'objectiu de preparar les actuacions policials relacionades amb la contaminació i molèsties per soroll.

La prefectura de la Policia Local, impulsora del curs, ha assegurat que, amb una millor formació específica, els agents estaran capacitats per a afrontar amb més eficàcia la problemàtica del soroll en la via pública, ja que podran aplicar mesures acústiques com cal, tant en l'àmbit preventiu com en el sancionador.

L'indendent en cap, Miguel Chofre, ha dit que "això implica fer un pas més en la prevenció de molèsties per soroll, tant en la ciutat com en la platja, especialment en època estival i zones concretes en què s'han produït estes molèsties". La Policia Local afronta fa temps la problemàtica per queixes de soroll o contaminació acústica aplicant les mesures preventives de què disposa, i ara es busca una formació més especialitzada per a donar un servei de més qualitat al ciutadà que el reclama.

El curs va començar el dimarts 5 de maig i està dirigit a policies locals de la plantilla de Tavernes en les noves instal·lacions de la central de Policia Local. El curs introdueix els conceptes bàsics i fonaments físics de l'acústica ambiental, la mesura del soroll i l’estudi de la normativa. Tot amb relació al control del soroll produït per vehicles de motor i avaluació del soroll d'activitats i instal·lacions, tant en ambient interior com exterior.

La formació teòrica de 20 hores inclou jornades pràctiques d'avaluació del nivell del soroll i confecció d'informes o actes de denúncia, si cal, i està impartit per un especialista en mesures acústiques, enginyer tècnic i llicenciat en ciències ambientals. Hi assistiran un total d'onze policies, ja que l’especialitat de la formació requereix ajustar el nombre d'assistents.

L'intendent ha assenyalat que la formació en l'ús d'aparells de mesura del soroll era aconsellable fer-la abans de l'estiu, quan hi ha més queixes per soroll en la via pública. Els tràmits administratius i de planificació del curs es van iniciar temps arrere i la prefectura va marcar el mes de maig com el més convenient per a dur a terme este curs de formació que sufraga l'Ajuntament de Tavernes.