L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 1 de maig del 2015

L'escàndol Imelsa que afecta a Rus augmenta amb la publicació del contingut de les gravacions

Visita de Rus al camp de gespa artificial de Benifairó. Els contractes de la gespa artificial també estan essent investigats.
Cas Imelsa: Levante-EMV publica converses del presumpte cobrament de comissions que implicarien a Rus, Gerardo Camps, Víctor Campos o empreses constructores.

El diari publica avui que la presumpta trama de comissions cobrades a contractistes de Imelsa i de la Diputació es va iniciar fa anys en diverses institucions públiques governades pel PP, començant per l'Ajuntament de Xàtiva, del que Alfonso Rus és alcalde des de 1995. És una de les principals conclusions de la investigació. Una altra és que Marcos Benavent, era un més entre els implicats.

Segons la investigació de la Fiscalia Anticorrupció i la UCO de la Guàrdia Civil el vicepresident Màxim Caturla i Benavent gestionaven presumptament el cobrament de comissions, amb el suposat coneixement d'Alfonso Rus, que fins i tot entraria presumptament en el repartiment.

El sumari transcriu una conversa entre Caturla i Benavent en el despatx del primer es indicaria on es parlaria de presumptes comissions cobrades o aparaulades, que eren menors del que esperaven. Benavent va explicar a Caturla que Alfonso Rus, alcalde de Xàtiva i president provincial del PP, s'hauria interessat per l'assumpte, segons indica el diari que han dit fonts que coneixen el contingut dels enregistraments. Els dos polítics van parlar sobre "nous negocis" a la vista a Xàtiva, però també a Borriana i fan una prospecció sobre quins assumptes poden anar "arreglant" fins a final de 2005. Moments després, la conversa gira a plans de futur. 

En un moment de l'enregistrament, Màxim Caturla implica al vicepresident del Consell Víctor Campos en dir que "controla la part seua". Els enregistraments són més de 600 minuts i al costat de les converses sobre "negocis", existeixen unes altres que parlen d'assumptes diversos. 

El diari Levante-EMV en la seua edició d'avui dedica un ampli espai a l'escàndol Imelsa i a la recerca seguida per la Fiscalia Anticorrupció i la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil amb noms que van tenir responsabilitats polítiques, cas de l'expresident de la diputació de Castelló, Carlos Fabra, o els exvicepresidentes del Consell, Victor Campos o Gerardo Camps. Els seus noms apareixerien en una conversa entre Caturla i Benavent on, segons els investigadors, parlen de comissions i adjudicacions. El diari afirma que la Guàrdia Civil estima que els exvicepresidents Camps i Campos podrien estar implicats en la trama
.
Benavent i Caturla prenen diversos acords en les converses i fins i tot el full de ruta a seguir i s'evidencien lluites de poder i els moviments de tots dos per a fer-se amb el control de les comissions i com, segons els enregistraments, havien de fer "filigranes" per a controlar les adjudicacions, fins i tot amb laments que Gerardo Camps "vol controlar-ho tot". 

En la seua edició d'avui, el periòdic explica profusament i amb detall un assumpte que està esguitant al PP valencià i ha fet saltar les alarmes en el PP nacional a les portes d'una campanya electoral on es juguen la Generalitat. Els responsables de Gènova s'han posat en contacte amb el propi president del PP i del Consell valencià, Alberto Fabra, per a conèixer l'abast de l'escàndol que afecta ja diversos alts càrrecs del partit en el govern. 

Gènova estaria disposat apartar a algun càrrec implicat a l'escàndol, inclòs a Rus. Fabra convocarà arribat el cas el comitè de drets i garanties per a forçar l'expulsió del partit de Rus. Cosa diferent és tirar-ho de la presidència de la Diputació que seria votat pels diputats provincials. Fuentes del Palau van insistir ahir en què Fabra està decidit a tirar a Rus en el moment en què hi haja evidències que ho impliquen encara que no estiga imputat. 


Més informació en l'edició escrita i digital de Levante-EMV 

El escàndol Imelsa és també motiu d'articles i reportatges en El Mundo i El País