L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 16 de maig del 2015

L'escàndol Rus augmenta amb les noves publicacions en premsa

Benavent i Rus
Nous enregistraments de Marcos Benavent publicades avui per EL PAÍS revelen casos urbanístics amb el president de la Diputació de València, Alfonso Rus. 
 
Benavent parla de les oportunitats urbanístiques en el terreny dels habitatges protegits (VPO). "Qui s'especialitze en VPO, en set o vuit anys es folra", afirma Benavent. Un poc més endavant, Rus afirma: "Vaig a cridar al promotor, convidar-ho a sopar i tancar l'operació"; "dis-li al promotor: 'compra-ho per aquest preu i em doneu el 5%" afig Rus suspès de militància del PP i apartat de la presidència provincial de València.

En la cinta de febrer de 2006, Benavent i Rus comenten que han de parlar Rafael Blasco, conseller de Territori i Habitatge, que va ser condemnat a vuit anys de presó per desviar ajudes oficials a la cooperació al desenvolupament a Nicaragua.

"Després tu has de parlar-ho amb ell", diu Benavent. "Amb qui?", pregunta Rus. "Amb el conseller. I tenir algun detall amb ell. [Dir-li] Rafa, gràcies, m'has atès de puta mare", afig Benavent. Alfonso Rus dóna a entendre que ja ha tractat la qüestió amb Blasco. "Jo, Alfonso, no vull res. Ho faig perquè em dóna la gana. És un favor de 250.000", s'escolta dir a Rus.

Rus nega que siga la seua veu i planteja que les cintes estiguen manipulades i ha avançat que desvetlarà l'existència d'un complot contra ell després de les eleccions del 24 de maig.

Les cintes han provocat l'eixida de María José Alcón de la llista de l'alcaldessa de València Rita Barberá per a les eleccions municipals. A Alcón se li sent parlar amb Benavent també de presumptes manipulacions de contractes. Alcón és esposa d'Alfonso Grau, fins fa poc vicealcalde de València, que va dimitir després de decidir l'Audiència de Palma asseure'l en el banc dels acusats en el judici del cas Nóos.