L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 6 de maig del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El(s) partit (s) que estimen els trànsfugues


Alfonso Rus, un presumpte corrupte, ha obligat al seu partit a suspendre'l de militància. Això vol dir que no és del partit, està fora, expulsat, és un trànsfuga i continua tenint signatura i capacitat de contractació en Diputació, ordena els pagaments i té disposició de fons i de convocatòria d'òrgans de govern. Incomprensible, però és l'amor que el PP professa als trànsfugues. 

El PP no ha fet la declaració oficial de que Rus és un trànsfuga, no imposa la legalitat en les actuacions de la Diputació de València i l'Ajuntament de Xàtiva. Segons la legislació local valenciana, qui ha estat suspés de militància, ha de passar al grup de no adscrits d'ofici. El PP no ho farà a pesar que Rus ha perdut la confiança del seu partit i ha estat suspés de militància.

La legislació valenciana està clara: el president Fabra hauria d'haver declarat trànsfuga a Rus per no renunciar al seu escó. I si no ho fa serà còmplice de totes les seues actuacions. Si han considerat l'actuació de Rus com a motiu d'expulsió, que siga conseqüent: que li demane l'acta i li remeta l'escrit on l’envia al grup de no adscrits.

Però no. L'amor del PP pels trànsfugues és notori al llarg dels anys. Zaplana ja va ocupar càrrec a Benidorm amb procediments transfugistes, però no cal anar molt lluny: ací a Tavernes ja sabem la que va muntar a l'abril-maig del 2013 el PP amb una trànsfuga: amb moció de censura inclosa, declarada il·legal pels tribunals en base a això: a que la regidora elegida en les llistes d'EU era una transfuga. 

El dia de la moció el PP li va expressar l'estima: la van escortar al ple, va estar en el ple de la mocio enmig dels regidors populars. Després, l'estima a continuat i se'ls ha vist sempre junts en les reunions en el despatx del PP abans i despres del plenaris. Sense oblidar les esperes de la trànsfuga a la porta del pis de la platja de Manolo Vidal, on se suposa que tramarien les mil i una malifetes contra el govern municipal. Ja se sap: 8 +1 són 9, i 9 és més que 8. 

Ha estat una estima sense fissures i correspost: el PP sempre l'ha tinguda al costat, han votat de la mà, sempre amb pla d'obstrucció: no al pressupost, no als passos de vianants, no a dedicar diners per a millorar el llac de la Goleta... una retafila que seria interminable. 


I amb el temps l'estima creix i altres s'han sumat a l'amor als trànsfugues, qui era enemic s'ha convertit en soci, amic i aliat. Com la cançó "todos se dan la mano" i més quan toca anar contra el govern. I els socialistes han fet pinya, s'han sumat a l'estima i la primera declaració d'amor va ser a desembre, en el ple no convocat. I ha continuat aquests mesos en votacions conjuntes: PPSOE+trànsfuga 12 Compromís 5. Ja s'ha canviat, i no és 9 a 8. 

La major prova d'estima, d'uns i d'altres, la vam tindre dilluns i vam vore els dos partits aplaudint com a folls l'esperpèntic discurs de la trànsfuga. A l'acomiadament el PP li donava tota l'estima i les gràcies a "los servicios prestados". Els socialistes aplaudien oblidant els tràngols que van passar pels desficacis de la trànsfuga i oblidant que ells eren govern fa nomes uns mesos. 

Però tots no aplaudiren. I vam vore una mostra de dignitat i de coherència en la regidora Carmen Canet, que no va aplaudir els disbarats, en un gest que la honra. I nosaltres vam pensar: haura pensat la regidora Canet que perdonar tot és pot perdonar, però oblidar.... això són altres calces.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sempre han votat de la mà,en votacions on el PP han dit no,Karina ha votat sí com Compromís,o altres vegades,diferent als demés. Al PSOE també van votar a favor i en contra de Compromís,així com la UPV també va votar tota una legislatura a favor del PP. No sé a que vé ara els tirons de monyo per coses que els polítics s'han encarregat de normalitzar. La nova política,diuen. Fer nova política no és presentar als joves i dir que s'és progre,és algo més, per la qual cosa els partits semblen encara no estan preparats.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Excepte tres vegades que recordem, i en temes que no han estat del poble sinó coses de política general (un tema de RTVV, un altre de l'accident del metro i un sobre l'avort, repetim: que recordem) els temes referits a Tavernes junt al PP (no a pressupostos, no a pintar senyals, no a millorar jardins, no a millorar bancs, no a millorar el parc de la Goleta .... per dir els últims).