L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 22 de maig del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Pim pam pum


Hem rebut un comunicat de D-UxT on diu que, davant els esdeveniments coneguts per la premsa de la denuncia d'un funcionari contra el govern municipal, no són massa partidaris de dir res fins que el jutge es pronuncie i arxive o inicie diligències.

Sàvies paraules en les que estem totalment d'acord, i ens sembla una postura lògica i raonable. El fet de denunciar no vol dir tindre raó, i per tant una postura sensata i, repetim, raonable i lògica.
 
El curt comunicat, només dos paràgrafs, acaba dient que no li fem massa favor "a la imatge de la nostra ciutat, la qual està eixint ja fa temps en la premsa més per males notícies que per bones". I de nou li hem de donar la raó: només estem eixint en la premsa per males noticies, però això no vol dir que no hi ha de bones.

Pensem que D-UxT convindrà amb nosaltres que no només hi ha males notícies. Tots els dies n'hi ha també de bones, però ja  hi ha qui s'encarrega de no publicar-les, de que no tinguen transcendència.

De fa temps és obvi que hi ha una campanya "de acoso y derribo" de l'alcalde actual i del govern actual de determinada premsa comarcal, i més en especial d'un diari, i això és perfectament demostrable seguint les publicacions que fa.

Només i com exemple, recordar que temps arrere eixe diari denunciava que uns nínxols del cementeri havien solsit i semblava que tota la culpa era del govern, però va callar i no va informar res que s'estaven dedicant 100.000 euros a reparar el tram del cementeri on es produïen les solsides. Uns dies després va posar dubtes sobre el bon estat del llac de la Goleta dient que s'havien trobat dos colls verds morts, però no va dir que hi havia un projecte de millora del llac i enjardinament de l'entorn que no s'executaria perquè el PP i el PSOE l'havien votat en contra.

Són dos exemples i en podríem dir desenes, sense oblidar la noticia que motiva la nota de premsa de UND-UxT: es publica una notícia sense firma i on no es contrasta ni es demana el parer de la part afectada, amb la qual no es parla per conéixer la seua visió i postura.

Ho tornem a repetir: hi hagut una campanya i hi ha de pim-pam-pum contra Compromís, contra Jordi Joan, mitjançant la qual es magnifica i augmenta tot allò que li pot ser negatiu i s'amaga i no es publica res del que puga ser positiu per al govern, i essent bo per al govern, i per ser govern bo per al poble.

I és perfectament demostrable. Només els darrers quinze dies d'aquest mes de maig la premsa comarcal i els blogs que ho hem demanat hem rebut notes de premsa sobre els temes següents.

- Fira de Turisme de Bilbao
- Obres de millora en el cementeri
- Beques de pràctiques per a 28 joves
- Curs sobre prevenció de contaminació acústica en la Policia Local
- Aprovació del finançament del col·lector de la platja
- Obtenció de dues banderes blaves
- Adjudicació de la redacció del projecte del mur del Vergeret
- Informació sobre beneficis als veïns en l'Iboga Summer Festival
- Final autonòmica de l'Agility de gossos se celebrarà a Tavernes
- Cursos d'estiu d'anglés oral per a joves vallers i gratuït
- Taller d'ocupació per valor de 270.000 euros

Això només els darrers quinze dies. No, lectors i lectores de la Cotorra. No cal que aneu a llegir-los al diari que, més preocupat per denúncies policials, no n'ha publicat cap. Atenció, no estem demanant que no publique les que nosaltres podríem considerar negatives. Simplement demanem objectivitat: totes.


Efectivament, amics de D-UxT estem donant una mala imatge de Tavernes. Però vosaltres, com nosaltres, sabem que eixa no és la veritable imatge sinó la que alguns tenen interés a vendre.