L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 24 de maig del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Tindrem Festivern a Cap d'Any?

Festivern 2013

Hem rebut comentaris dins de la noticia de l'Iboga Summer Festival pregunt-nos que passarà amb el Festivern si el PP arriba al govern. Una informació que fem en base a l'anàlisi del comportament i les manifestacions del PP aquests anys.

Una cosa per endavant: La celebració de l'Iboga Summer Festival, excepte per un fet molt greu, és segur que se celebrarà a Tavernes a l'estiu perquè hi ha un conveni signat. En el cas del Festivern, Compromís ha fet una aposta ferma a favor del Festivern des del primer dia. Una aposta perquè els joves de Tavernes gaudesquen de bona música, perquè la ciutat tinga vida i alegria el Nadal, que no siga una ciutat morta el Cap d'Any com era el costum en el govern del PP, amb una joventut anant-se'n fora del poble de festa, amb el perill afegit d'accidents. Fa quatre anys que no hi ha cap accident greu a Tavernes a Cap d'Any, ni cap jove valler ha patit danys personals per un accident greu eixa nit. El Festivern és un plus de tranquil·litat a les famílies, als pares i mares que veu que ells fills dormen a casa.

El treball, l'esforç i la predisposició a favor del Festivern és la postura de Compromís. La del PP és radicalment en contra i amb una decidida voluntat d'eliminar-lo. Manolo Vidal i els seus regidors s'han mostrat sempre contraris a la celebració del Festivern, i desitgen que no se celebre a Tavernes.
 
Festivern 2014
Al llarg d'aquests quatre anys del Festivern a Tavernes hem vist quina ha estat la postura del PP: negativa, amb falses de falta de seguretat, comentaris als blogs afins contra els visitants i els cantants, uns blogs sempre amplificadors de la postura en contra. Fins i tot ho han deixat ben clar en alguna ocasió: Si el PP governa a Tavernes no hi haurà Festivern. 

És la seua tàctica: res a favor de la música en valencià, res per recolzar els cantants i grups valencians i en valencià, res a favor a tot allò que siga expressió cultural en valencià.


En el cas de l'Iboga Summer Festival han estat més prudents - per ara - potser perquè no és música en valencià o perquè des del primer moment l'Associació de Comerciants de la platja (ACEPLAT) l'ha recolzat i no han volgut crear-se enemics ni tindre veus en contra de cara a eleccions.

Arribem al 24M, i amb pocs dubtes que entre "els efectes col·laterals" de les eleccions, un dels primers seria que el Festivern desaparega de Tavernes si governa el PP.


En aquest context, una cosa si que sabem de cosa certa: Compromís amb al govern de Tavernes, és garantia per als joves (i pares i comerciants) de tindre assegurat el Festivern a Tavernes, com també estarà assegurat l'Iboga Summer Festival, perquè l'interés de Compromís és continuar amb dos grans festivals:  a l'hivern el Festivern al casc urbà i a l'estiu, l'Iboga Summer, a la platja per tal de millorar i oferir nous atratius al turisme, com ho fa el Festivern.

Ací teniu el reportatge del Festivern passat. Els vostres vots compten per tornar-ho a repetir el pròxim Cap d'Any. 




4 comentaris:

Anònim ha dit...

EL festhivern es un encert de totes totes, ho mires com ho mires.
Una cosa només hauria de dir en contra... El cartel.. . Estem farts de sentir a Obrint pas y demés... Han de cantar en Valencià? Perque si cambiem aquesta pauta podrien vindre grups de mes renom i per tant molta mes gent. encara recorde la 'marabunta' de gent que hi havia al concert de festes de barricada de fa uns anys...
PD:' Metall i só', 'Contra la pared' i demés grups del poble SEMPRE haurien de participar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens sembla injusta eixa afirmació sobre "Obrint Pas y demés". Qualsevol estaria orgullós de poder assistir a un espectacle amb el, possiblement, millor grup del País Valencià i dels millos de l'Estat.

De tota manera, no actuen tots els anys, com tampoc es veritat, que hagen de cantar en valencià.

El recomanem que faces una ullada al cartell de tots els anys, perquè ens sembla que tu no hi has anat cap de vegada, i voràs com el que dius està molt lluny de la realitat.

Anònim ha dit...

Cotorra, ací has patinat. Està molt bé que defenses el festivern, de fet a mi no magrada gens, però el defense perque crec que necessitem coses com aquestes.
De ahí a dir coses que tu pareixes no saber, vale ja, això no. El primer comentari ha estat ben encertat y és totalment veraç. Lo de Obrit Pas, que vols que et diga, em pareix normal, per alguna raó el festival ho comensaren ells. Per cert, jo em senc més orgullós de qüalsevol grup de xavalets que comensen a tocar aci al poble que de grups que es "suposa" que em deuria sentirme orgullós. No ens equivoquem que ni la música en valencià, ni la música de valencia es pot resumir al que sona al festivern.
El tema del valencià, doncs tristament es de veres, i amb doble rasera, per cert. Si es cert que actuen gent com La Raiz, que canta en castellà, als grups del poble SEMPRE sels ha buscat (no dic exigit, tot i fero amb poc de tacte) que canten en valencià. Per que? Es incomprensible, pero està clar que aci la vara de medir depen de a qui es medix. No cal dir mentires, per favor. O ja que estem, agarra eixos cartells i conta quants grups locals han tocat que cantaven en castellà i ens ho dius. I no deixen ni de ser grups locals, ni de ser grups de Valencia ni molt menys deixar de ser valencians... No ens equivoquem.

Anònim ha dit...

T'aconselle que pegues una ullada als anteriors cartells del festivern, hi havien grups com la raiz( canten en castellà) Talco o train to roots(son italians) la pegatina( canten tant en castellà com valencià) etc. Si es un festival amb eixe estil de musica portarà grups que canten eixe estil, encara q he de dir q sempre ha portat tant grups de reggae, com de ska, punk, e inclus rap, aixi q hi ha molta varietat de grups per a elegir