L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 17 de maig del 2015

Més de 4000 persones reben Mònica Oltra al crit de "presidenta" a l'acte central de campanya de València

Monica Oltra, dalt, en la intervenció i davall gent de Tavernes a l'acte

Compromís ha celebrat avui l'acte central de campanya en el Parc de l'Oest de València durant el qual la candidata a la Presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, ha assegurat que el nou govern de la Generalitat perseguirà la corrupció fins a "l'últim alè", i ha advertit que els corruptes "no tindran pau fins que retornen els diners".

Més de 4.000 persones han estat en el Parc de l'oest, on s'han donat cita també 50 militants i simpatitzants de Compromís de Tavernes en un autobús organitzat des de la ciutat.  Oltra ha estat rebuda al crit de "presidenta", juntament amb el candidat a l'Alcaldia de València, Joan Ribó, i altres membres de les llistes per a les eleccions del pròxim diumenge.

Oltra ha assegurat que el "malson" valencià té nom de Rita Barberá, Alberto Fabra o Alfonso Rus, i ha repetit, a l'uníson amb el públic, l'enregistrament on se suposa s'escolta a Rus, president de la Diputació de València, comptant diners en un cotxe. "1.000, 2.000, 3.000, 4.000", ha iniciat Oltra, a la qual s'han sumat els assistents comptant fins a 12.000 i repetint la frase "dos milions de pessetes", després de la qual cosa la candidata de la coalició ha assegurat: "el 24 a la nit, 1.000, 2.000, 3.000... així explicarem els vots de Compromís".

Ha criticat al govern de la Generalitat i ha dit que “enganyar, saquejar, arruïnar, ens han deixat d'herència", però ha afirmat que Compromís construirà el somni "papereta a papereta i sobre a sobre, perquè els seus sobre són honests i nets".


Oltra ha dit que la societat no està disposada a renunciar a drets que han costat suor i llàgrimes conquistar; ha promès dos plans de xoc un contra la pobresa i un altre contra la corrupció, i ha defensat una sanitat i una educació públiques i una justícia "que no separe entre els que tenen i els que no".

Ha criticat el bipartidisme del PP i PSOE, "del lleva't tu que em pose jo o tapa'm tu que et tape jo" però també ha advertit a les noves formacions "que si volen substituir per a fer el mateix" tindran en contra a Compromís, per qualificar el govern del PP de "tèrmits" perquè "per on passen ho engulen tot".


Oltra ha confessat el motiu d'un mítin en un barri pobre de València. "Aquests són els barris que no trepitja Rita Barberá, aquests són els barris que han de ser nostra prioritat", ha dit en referència al barri obrer que va ser, i en el qual ara viu molta immigració i persones en risc d'exclusió social.

Joan Ribó, candidat a l'Alcaldia de València s'ha compromès a recuperar el diàleg per a aquesta ciutat, també amb els municipis de l'àrea metropolitana i amb la resta de capitals valencianes a fomentar la llengua i cultura d'aquesta terra. Ha defensat que els candidats de Compromís són gent "d'ací, del poble valencià" i els seus líders "són valencians" i en la propaganda, "totes les fotos són de gent valenciana".