L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 16 de maig del 2015

Mònica Oltra exposa la necessitat d'augmentar els mitjans econòmics en el sistema judicial, "col·lapsat" per la corrupció.


La candidata de Compromís s'ha reunit amb el president de Jutges per a la Democràcia, Joaquim Bosch, i en acabat ha dit que "'no es pot donar un servei públic als ciutadans correcte si no tenim mitjans econòmics i els mitjans econòmics depenen de la Generalitat Valenciana". Oltra ha reivindicat la justícia com un dels pilars de l'estat de dret i denuncia "la doble velocitat de la justícia respecte la gent que més té i els que menys tenen".

"Necessitem jutges i jutgesses però també mitjans i els mitjans els ha de donar la Generalitat i són personal, edificis en condicions i auxili de personal. És a dir, investigadors, pèrits i investigadors de la policia, que són els que poden donar servei als jutge" ha exposat Oltra. 

La candidata ha diferenciat entre la via judicial i la prevenció a la corrupció. Així, Mónica Oltra ha assenyalat que hi ha dependències judicials "infectes" en alguns municipis on es treballa en condicions infrahumanes i ha incidit en la part prèvia perquè "si hi ha prevenció haurem guanyat tots". També ha assenyalat que cal augmentar les mesures de control, canviar la concepció dels diners públics i els òrgans de control al poder. 

El Consell General del Poder Judicial considera que els jutjats valencians assumeixen una càrrega de treball pròxima al 200% de les seues possibilitats i la responsabilitat és de la Generalitat per la manca de recursos, especialment en matèria de personal. 

Bosch ha demanat a Compromís un canvi en la situació i que proposen mesures perquè els jutjats tinguen un suport institucional suficient i puguen actuar judicialment contra la corrupció, tot agraïnt la receptivitat de Mónica Oltra i de Compromís.