L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 6 de maig del 2015

PLENARI DE MAIG 2015: El consistori, a proposta del govern de Compromís, aprova el finançament del col·lector de la platja

El plenari aprova per unanimitat la proposta de Compromís
El consistori va aprovar en el plenari d'ahir els percentatges que determinen la quantitat que destinarà l'Ajuntament cada any a les despeses del col·lector. Segons va indicar indicar el regidor d'Hisenda, Perfecto Benavent, enguany es pagaran 700.000 euros, l'any que ve 1 milio i l'any 2017, 1'2 milions i això impliquen uns percentatges superiors als que contempla la llei per a obres, i per tant han de comptar amb l'aprovació del plenari. 

En el torn d'intervencions, el PP va indicar que no li pareixia correcta la despesa marcada per al col·lector, però que no s'oposaria per no paralitzar-lo quan tant havia costat d'arrancar. 

El PSOE volia saber si s'havia pres alguna mesura correctora per modificar els percentatges, en base a una presumpta deficiència en l'accessibilitat i l'enllumenat de Blasco Ibañez. 

La regidora de Contractació, Llum Sansaloni, de Compromís, va indicar que li constava que les presumptes deficiències que comentava l'oposicio havien estat comentades per l'arquitecte municipal als partits de l'oposició. La regidora va assenyalar que era una obra esperada d'anys, un macroprojecte i que tot allò referent a accessibilitat i il·luminació estava ben contemplat en el projecte, afegint que era una obra "molt gran, costosa i que l'Ajuntament assumirà amb fondos pròpis". 



L'alcalde ací va indicar que els percentatges i l'execució de l'obra van junts i si apareix alguna cosa a millorar en el projecte, s'executarà amb el canvi que puga afectar als percentatges. 

La segona intervenció del portaveu del PP va servir perquè diguera que no era una obra esperada anys perquè feia "quatre dies que s'estava presentat i s'ha fet de pressa". 

El portaveu del PSOE va insistir en la segona intervenció sobre l'accessibilitat i si això afectarà el percentatge i si l'execució de l'obra tenia ja aprovada la prorroga per no iniciar-se en estiu. 

Llum Sansaloni, de Compromís va lamentar que el PP diguera que s'havia dedicat poc de temps i que "l'arquitecte municipal segur que no esta d'acord i no comparteix de cap manera el que acaba de dir". Respecte a la prorroga va confirmar que ella mateixa i els tècnics van estar reunits en les Administracions implicades de València per explicar que les obres no podien començar en ple estiu i sol·licitar ajornament a octubre i que s'havia acceptat la prorroga, que ja està sol·licitada de manera oficial per escrit. 

La regidora va indicar al portaveu del PSOE, referint-se als presumptes problemes d'accessibilitat, que si l'arquitecte encara no havia parlat amb ell, podia acostar-se ell mateix al departament corresponent i interessar-se pel projecte, que segur que rebria totes les explicacions concretes dels tècnics municipals i així no anirien diente coses diferents. La regidora va acabar dient "que no era cert que no s'havien contemplat els aspectes d'accessibilitat, i ho dic jo i l'arquitecte municipal"



L'alcalde Jordi Joan va indicar que, després del passat plenari on l'oposició ja havia parlat d'unes presumptes deficiències en accessibilitat, s'havia reunit amb l'arquitecte municipal que no opinava com l'oposició. L'alcalde afirmava que no era prou anar al plenari i dir que "veiem problemes d'accessibilitat" sinó que calia "posar arguments tècnics, legals i jurídics" per demostrar eixa afirmació i que per tant dir "no és accessible i prou" no era cap argument, per acabar animant a l'oposició a que presentarà eixos arguments als tècnics si els tenien. 

També va assenyalar i referint-se a les afirmacions del PP de que un traçat alternatiu pel També Sector 13 era més barat que pel carrer Blasco Ibañez, que ho havia preguntat als arquitectes i també si eixa afirmació es basava en l'existència d'algun estudi, cosa que els tècnics municipals li havien dit que no. Jordi Joan va confirmar que havia demanat un informe tècnic sobre la diferencia de costos per confirmar que la proposta del PP no és mes barata, i afirmava que "no es prou vindre al plenari i dir si es més car o mes barat sense basar-se en cap estudi". Eixe informe el fara coneixer quan estiga redactat. 

En la votació, els grups recolzaren la proposta del govern de Compromís, i per tant era aprovada per unanimitat. 

Incomprensible 

- Incomprensible i lamentable el despreci que el PP-PSOE fan de les faenes dels tècnics municipals, sempre criticant i posant en la picota tot el que fan quan a obres. Això sí, sense anar a consultar-los mai res. i són els mateixos tècnics de passades legislatures.


-  Que el PP siga capaç de dir que en el projecte del col·lector Compromís ha anat massa de pressa amb una platja que s'inunda sempre que plou. Caldrà agrair a Compromís que no haja fet com ells, que estava contemplat ja en el 2006 i fins el 2011, que governaren, no mogueren cap dit per executar-lo. I no es que no mogueren un dit, es que alliberaren a Hidraqua de l'obligació que tenia de finançar-lo a cost zero, i ara l'Ajuntament haurà de fer front a 3 milions que tenia cobert amb eixa obligació de la concessionària i que Manolo Vidal li va perdonar gràcies a cobrar 2 milions anticipat del canon de les futures corporacions, fins el 2024.
 
- Que el PSOE diga que els tècnics no l'han informat, però el seu candidat no haja sigut capaç de preguntar res als tècnics i damunt diga que hi ha problemes d'accessibilitat. Caldrà recordar que han tingut 3 anys i mig les regidories d'Urbanisme i Hisenda, les regidories que proposen el projecte i les que el paguen, i sembla ser que en tres anys i mig ni s'han assabentat del tema.


- Que el PP s'encabote en el pas pel Sector 13, sense urbanitzar i amb problemes respecte a propietats de terres i altres qüestions, com l'anul·lació del procés urbanitzador, circumstàncies que podrien fer que el col·lector s'endarrerirà anys i anys.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Del tema del regalet de Karina a tots els regidors amb motiu del seu comiat,no digueu res. Com està això dels whatsapps?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Demà