L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 7 de maig del 2015

Té vosté algun familiar o conegut dependent? Així els tracta el govern valencià del PP



L'aprovació de la llei de dependència l'any 2006 va portar les esperances a moltes famílies, però va ser un goig sense alegria. Com que cada govern autonòmic gestiona la normativa, ací al País Valencià ha passat el que ha passat.

La Plataforma en defensa de la llei de dependència de l'Alcoià-Comtat denuncia que el govern valencià l'ha incomplert des del principi: Retallades en prestacions, diners que no arriben, manca de recursos… I volen fer visible la nefasta gestió del PP amb un vídeo on també es fan evidents les conseqüències que això ha tingut per als dependents i les famílies.

La Plataforma denuncia que no s'ha desenvolupat el catàleg de serveis previst a la legislació, cosa que hauria permès a les famílies de triar entre assistència residencial, centres de dia o de nit i ajuda domiciliària. També avisa dels retards en la resolució de casos i les denegacions reiterades de la retroactivitat de la llei, que han obligat les famílies afectades a recórrer a la justícia.

A més, des del 2013 s'ha eliminat la cotització a la Seguretat Social dels familiars que s'ocupen de les persones dependents, s'han reduït les prestacions - grans dependents han passat a tenir una prestació de 20 euros el mes- i s'ha introduït el copagament de serveis com ara els centres ocupacionals.


1 comentari:

Enric Estruch ha dit...

si que el tinc, sí, tres per a ser més excates sols al voltant més proper, i mira per on un d'ells acaba de rebre uns diners que li deuen des de fa un tres anys, encara li en deuen més, a vore si a les properes eleccions cobra la resta.