L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 3 de maig del 2015

ACTUALITZAT: El PP valencià suspén de militància a Alfonso Rus



El Partit Popular ha decidit suspendre de militància a l'alcalde de Xàtiva i president de la Diputació de València, Alfonso Rus, arran de l'escàndol desencadenat per la difusió de converses ( Cadena SER) on entre altres coses, comptava bitllets, fins a "dos milions de peles".

A pesar de la pressió del president Alberto Fabra i del partit perquè dimitira, poc abans el que és també president provincial del PP havia dit en un comunicat que continuaria endavant i que se sentia "indefens i víctima d'un atac informatiu i polític brutal" emmarcat en la campanya electoral.

El president del PP valencià, Alberto Fabra, ha sol·licitat hui al Comitè de Drets i Garanties del PP, mitjançant un escrit  la suspensió de militància per a Rus. El PP estatal ha ratificat aquesta suspensió cautelar.

A l'escrit enviat a Gènova, Fabra afirma que les informacions aparegudes "comporten una deterioració pública molt significatiu de la imatge del PPCV donada la seua gravetat, repercussió informativa i incidència en l'opinió pública, máxime en moments com els actuals". El dimarts Mariano Rajoy estarà a València en un acte electoral i a Gènova el volien fora del partit. No desitjaven de cap manera una foto de Rajoy amb Rus com la que encapçala aquesta notícia.



Alfonso Rus perd així la presidència provincial del partit, que queda en mans del secretari general, Vicente Betoret, tot i que continuarà mantenint la presidència de la Diputació de València fins que el partit no trobe una manera de forçar-lo a dimitir. Recordem que el president de la Diputació és elegit pels diputats.

El PP, segons comença a dir-se,  podria triar com a presidenta de la Diputació a Elena Bastida, alcaldessa d'Alzira, persona que no aprecia massa a Rus i el seu entorn d'assessors i amics, entre els quals es trobarien Manolo Vidal per Tavernes i Torro, per Gandia, per esmentar els de la comarca.

El PP també haurà d'estudiar què passa amb la seua llista per a les municipals de Xàtiva, on Rus ocupa l'alcaldia des del 1995 i es presentava a les eleccions i més quan les llistes electorals ja estan proclamades per la Junta Electoral.

El PP valencià encara trontolla i Gènova de Madrid volia que l'escàndol no portara a la ruïna tot el PP i els resultats de les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, sobre tot ací al País Valencià, on cada dia ix a la llum un escàndol de corrupció que afecta el PP.

Era una decisió ja prevista des de fa una setmana, quan el dissabte Fabra va anar a Xàtiva i li advertiria a Rus que si hi havia una filtració de gravació on es posara en evidència "conductes reprobables" se n'hauria d'anar. Divendres el diari Levante va publicar unes gravacions, un petit extracte de les més de 10 hores que EU va lliurar al fiscal i que porten de cap al PP, que va prendre la decisió després que la Cadena SER uns enregistraments en els quals s'escoltava al també alcalde de Xàtiva comptant bitllets. 

També investigats altres grans projectes de Diputació 

A banda del problema de les gravacions d'Imelsa, també s'està investigant tot allò relacionat amb el programa de gespa artificial per a camps de poblacions valencianes. Segons ha publicat Levante-EMV la Fiscalia Anticorrupció en la investigació de les presumptes comissions cobrades per l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent, i camuflades com a factures de serveis de l'empresa pantalla Berceo Mantenimientos, apunta més enllà de l'empresa pública provincial. La denuncia es va presentar el març al jutjat i està sota secret del sumari.


Levante-EMV explica que en el cas dels contractes de gespa artificial han estat adjudicats més de 31 milions i estan també fiscalitzats pel jutge. Majorment són projectes de camps de futbol - com els instal·lats fa poc a Benifairó i Barx - i on Rus va confeccionar la llista, com diu el diari, a partir de reunions amb els municipis celebrades en la Diputació i en la Beneficiència. Inicialment es va pensar en grans constructores però davant les critiques de l'oposició el volum dels contractes es va reduir per donar opció a empreses menudes.

Anunci del camp de gespa artificial de Benifairó (Foto web Dival)

El camp de futbol de Benifairó i Barx s'ha posat en funcionament fa poc, amb la visita de Rus com podeu llegir en els enllaços següents:

http://www.dival.es/sala-prensa/content/benifairo-de-la-valldigna-estrena-cesped-artificial-en-su-campo-de-futbol

http://www.dival.es/sala-prensa/content/los-jubilados-de-barx-celebran-una-fiesta-de-pascua-con-alfonso-rus

La mateixa Diputació va anunciar en el seu dia l'execució del projecte de Benifairó després d'una reunió amb l'alcalde de Benifairó, Agusti Pascual, i on estava present com assessor de la Diputació el regidor de Tavernes, Manolo Vidal.

http://www.dival.es/sala-prensa/content/benifairo-de-la-valldigna-instalara-cesped-artificial-en-su-campo-de-futbol

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo que haurien de fer es dimitir tots

Anònim ha dit...

Ha fet alguna manifestació Manolo Vidal el candidat del PP a la alcaldia de Tavernes i asesor de Rus en la Diputació?

El militants/simpatitzants/votants del PP de Tavernes es mereixen una nota de premsa explicant la seua posició en este asumpte.