L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 1 de juny del 2015

Avui està previst iniciar conversacions per al nou govern de la Generalitat

La formació del nou govern de la Generalitat no està exempta de tensions després que Ximo Puig (PSOE) i Mónica Oltra (Compromís) no hagen descartat la possibilitat d'ocupar-ne la presidència.

Puig vol ver valdre els vint-i-tres diputats aconseguits, i Oltra posa sobre la taula l'indiscutible ascens de suport (ha passat de sis escons a dinou). Els dos es reuniran tots dos amb Antonio Montiel (Podemos), una reunió que pot començar a desencallar les negociacions.

Oltra i Puig ja van confirmar divendres que assistirien a la trobada, convocada per Montiel. El secretari general de Podemos va remarcar la reunió és de caràcter exploratori, per poder debatre al voltant de quines han de ser les qüestions bàsiques 'que han de determinar la concreció de les polítiques públiques prioritàries per actuar en un context d'emergència social com el actual'. 

Es tractaria de la primera trobada entre el PSOE i Compromís que s'ha fet pública. Tot i així, fonts socialistes van manifestar la voluntat de mantenir una reunió amb Compromís, abans de la reunió a tres bandes d'avui.

Compromís afirma que en l'acord amb el PSOE per a formar el nou govern ha de prevaler el programa i cal deixar el debat dels càrrecs per a més endavant. La coalició està preparat un document amb propostes per a discutir amb Ximo Puig on, entre les qüestions programàtiques prioritàries hi ha el nou model de finançament, el punt més conflictiu perquè tots dos partits tenen visions diferents sobre aquest tema.

Puig ja ha avisat que no acceptarà la interferència de Podemos: "Pablo Iglesias no decidirà qui és el president de la Generalitat Valenciana" en referència al suport d'Iglesias a Mònica Oltra. Sobre Sobre el suport que a Compromís li dóna Podemos afirma que "juga a una pràctica que és la seua. Són un partit amb un horitzó, Espanya. La resta són fites per a arribar a la gran conquesta".

1 comentari:

Anònim ha dit...

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/06/01/valencia/1433150641_374925.html

A la Oltra no li fa falta a ningú que li traga les castanyes del foc ;-)

Presidenta!!! Presidenta!!!