L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 2 de juny del 2015

Cada dia més valencians no arriben a la renda mitjana anual. Cada dia hi ha més valencians pobres.


Per molt que el PP i Rajoy s'encaboten a dir que estem millor, això no es veu gens clar ni la millora en cap lloc. Al revés, cada dia augmenta el nombre de valencians que no arriba a la renda mitjana anual, i això l'INEM ho ha quantificat amb xifres crues: Més de 3 milions de valencians  no arriben a la nostra mitjana anual de 13.446 euros.

Les dades de l'enquesta de condicions de vida de l'INE indiquen que sis de cada deu valencians guanya menys d'1.120 euros al mes. Fa cinc anys ( 2009), el 52,7 % de la població, cinc de cada deu, arribaven a la renda mitjana anual valenciana que era 15.703 euros. Ara aqueixa renda és 13.446 euros, o siga en cinc anys i amb les polítiques del PP a nivell estatal i autonòmic hem perdut més de 2.200 euros en ingressos mitjans a l'any.

La caiguda del nivell de vida ha sigut general a Espanya i és molt preocupant la que correspon al llindar de pobresa: el 60% de la mitjana dels ingressos anuals per unitat de consum.
 
On està la millora que proclama Rajoy i el PP?

En el territori valencià més del 35,2 % dels ciutadans (més d'un cada tres)  viu ara per davall del llindar de la pobresa, o siga, més d'1,7 milions de valencians i valencianes sobreviuen amb uns ingressos menors de 8.828 euros a l'any. Eixe és el valor del 60 % dels 13.446 euros de renda mitjana valenciana.

Hem anat arrere, com els crancs amb el PP: fa cinc anys, la renda mitjana valenciana era 15.700 euros i el llindar de pobresa se situava en 9.421 euros. Dit d'una altra manera: més de 60.000 valencians han passat a la condició de pobres en els últims cinc anys.

Més dades: el 10,3 % dels valencians, més de 500.000 persones, sobreviuen amb menys de 5.097 euros a l'any, o el que és el mateix, 424 al mes. A Madrid, per exemple, el percentatge és del 7 % i a Catalunya, del 7,8 %.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja tinc ganes que entre el nou govern de la Generalitat perquè pose solució a este desgavell.