L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 11 de juny del 2015

ACTUALITZAT: L'esquerra valenciana votarà unida la Mesa de Les Corts

Un primer signe de que la situació en l'esquerra valenciana es recondueix es pot donar  amb la formació de la Mesa de les Corts després de 24 hores de canvis, anuncis, desmentits i mala entesa entre PSOE, Compromis i Podemos.

La constitució de les Corts Valencianes podria ser un primer signe de que es va reconduint la situació entre els partits de l'esquerra i tot fa indicar que PSOE,Compromís i Podemos votaran junts una Mesa presidida per un diputat socialista, Francesc Colomer, i la vicepresidència per a Compromís, molt probablement Enric Morera i la secretaria per a Podemos.

Al llarg del dia d'ahir el caos ha estat enorme: El PSOE ha anunciat un acord amb Ciudadanos però aleshores Ciutadans ha exigit que Joan Ribó (Compromís) no siga l'alcalde de València amb els vots socialistes, un moment que el PP ha aprofitat per dir ques estaria disposat a fer Puig president a canvi que el PSOE votés el PP a l'ajuntament de València. 

Ningú pot negar que tot pot canviar abans de les 10'30 hores, hora de la constitució avui dijous de les Corts Valencianes, però sembla ser que el pacte, almenys a les Corts Valencianes, és ferm.

 
Cal indicar també que ahir Mónica Oltra va intentar contactar con Puig i seure’s a parlar però finalment, a pesar d’haver quedat a les 16:30 al Micalet, Puig no va acudir i Compromís va acusar els socialistes de donar-los plantó. El PSOE, segons El Mundo, va argumentar que Compromís ho volia plantejar com una reunió del programa i ells volien parlar d’un pacte global (Mesa de les Corts, ajuntaments i la Presidència de la Generalitat)

A pesar d’això, Compromís manté  la proposta pactada amb Podemos de que la Presidència de las Cortes siga per al PSOE, la vicepresidència primera per a Enric Morera (Compromís) i la vicepresidència segona per a Marc Pallarés (Podemos).

Segons El Mundo, no es descartable que abans de les votacions, i atés que les negociacions continuaran abans de les 10:30 de constitució, el PSOE faça un darrer intent: Proposar a Morera com a president de les Cortes si Mònica Oltra es compromet a deixar de lluitar per la Presidència de la Generalitat.
.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gran noticia

Anònim ha dit...

Ja està clar?