L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 1 de juny del 2015

Primera reunió de partits per establir el govern valencià



Els candidats a la Generalitat Valenciana del PSOE, Compromís i Podemos, acompanyats dels seus respectius equips, han fet una primera presa de contacte per mirar d'arribar acords per a un nou govern. 
 
Tant Ximo Puig (PSOE), Mónica Oltra (Compromís) i Antonio Montiel (Podemos) han remarcat la sintonia entre les tres forces i han anunciat l’arribada a un acord sobre cinc eixos bàsics programàtics: un pla de xoc contra la pobresa i pel rescat ciutadà; un pla de xoc contra la corrupció per enfortir la democràcia; un canvi econòmic i de model productiu; la reversió de les retallades en els serveis públics i una auditoria dels comptes públics així com la reclamació d'un millor finançament. També que a la futura mesa de les Corts estaran representades totes les forces polítiques i s'han emplaçat a una nova reunió de la comissió de diàleg dimecres. 

El candidat de Podemos, Antonio Montiel, ha remarcat la bona sintonia de la reunió i el repte de satisfer les demandes de la ciutadania obri vies de treball. En aquest sentit ha dit que aquesta setmana la comissió de negociació començarà a treballar per establir mesures concretes. Com exemple ha posat l'acord per a la composició de la Mesa de les Corts Valencianes amb presència dels cinc partits representats, 'perquè mai més cap partit estiga exclòs'. 

Montiel ha assenyalat que els tres partits coincideixen que no és el moment de parlar de president de la Generalitat sinó de les necessitats de la ciutadania. Sobre si es planteja entrar al govern, el líder de Podemos ha dit que a priori el seu partit no està en la lògica del govern, sinó de les persones i no té com objectiu parlar de cadires, sinó dels problemes dels valencians. 

La candidata de Compromís, Mónica Oltra, s'ha mostrat satisfeta per com ha anat la reunió i ha dit que es trobava molt contenta perquè hem pogut parlar del què i establir cinc eixos sobre els quals treballarà una comissió de diàleg. 

Oltra ha confiat que s'arribe a un acord de govern atès el to i el contingut de les propostes en les quals ha hagut molt bona sintonia. Preguntada sobre si li agradaria que Podemos entrés al govern, Oltra s'ha mostrat partidària. 

La candidata de Compromís ha demanat calma tot reconeixent que hi ha molta il·lusió però que “cal construir un nou govern i unes noves polítiques i cal fer-ho amb calma perquè isca bé”.
 
El candidat del PSOE, Ximo Puig, ha qualificat la reunió com important i interessant perquè per primera vegada hem pogut parlar del que ha de ser el futur del País Valencià. 

El candidat socialista ha reclamat pensar en els 3 milions de valencians que tenen problemes per arribar a final de mes i ha qualificat la situació com emergència social. Puig ha dit que cal establir un bon govern que treballe per a tota la societat, des de la convivència, obert i participatiu. 

Sobre la presidencia, Ximo Puig ha demanat que no es parle cada dia d'aquesta qüestió però ha assenyalat que els ciutadans han establert el pes de cada força política i ha afegit que vol fer possible un nou govern de progrés.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

No m'agradat massa sentir a Montiel fer declaracions a les TV en castellà,però molt menys quan han entrat els 3 candidats a la reunió,vore de la mà de Ximo Puig al gandienc Orengo.