L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 3 de juny del 2015

Sembla ser que les previsions indiquen que ens espera un mes de setembre calentet.


La consellera d'Educació M.ª José Català, del PP, vol que el curs escolar arranque el dia 3 de setembre, mesura que compta amb el rebuig unànime de la comunitat educativa (docents, famílies i alumnes) i també de la patronal hostelera que veu la mesura com a perjudicial per al sector. 

El calendari acadèmic proposat per al curs 2015-16 per la Conselleria d’Educació diu que totes les classes d'Infantil, Primària, Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i FP comencen el dijous 3 de setembre.

Serem els campions, els primers a iniciar el curs escolar, oblidant i sense tenir en compte la experiència de l'any passat: el setembre passat els col·legis i instituts públics eren vertaders forns perquè aqueix mes va ser el més calorós dels últims 65 anys.

Les protestes es van estendre de nord a sud del País Valencià davant una calor que impedia durant dues setmanes impartir classes a l'interior de les aules i que va tenir com a mesura alternativa fer classes en els patis i sota l'ombra dels arbres.


S'espera per tant un inici de curs calent, en dos de les seues possibles accepcions: per la calor d'una banda, i per les protestes que ja es veuen venir amb la postura de total oposició de sindicats docents i la federació provincial de AMPA i FAPA, que ahir van sol·licitar a la conselleria que el curs comence en la segona quinzena.

Fins i tot hi ha sindicats com la FETE de la UGT que han acusat a la consellera «en funcions» de voler «provocar un conflicte perquè li esclate al nou govern de la Generalitat i genere la desafecció de la ciutadania».

Hi haurà problemes perquè la majoria de les aules no estan adaptades a la calor i hi haurà perjudicis al sector turístic, que perd la primera quinzena de setembre en la campanya de l'estiu. L'Associació Empresarial Hostelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec) i la Federació Hostelera de la C. Valenciana volen que les classes comencen en la segona setmana de setembre, com en quasi totes les autonomies, i demana reflexió i que s'estudie un retard en el calendari per a benefici de tots.


Els sindicats afirmen que la mesura de la consellera Català no obeeix a criteris pedagògics i solament vol eixir en el Telenotícies com la primera a començar les classes. No importa que el nostre potencial turístic quede malament davant una mesura que es veu com a absurda: Al passat setembre mentre xiquets i joves del País Basc o Madrid es banyaven en les nostres platges, els valencians s'abrasaven en les aules sense aire condicionat.

El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament (STEPV) que és majoritari demana la retirada del calendari perquè el PP no té cap legitimitat a organitzar el pròxim curs. El STEPV recorda que la plantilla de centres canvia en un 20 % i no hi ha temps en tres dies per a organitzar-s’hi.

El CSIF el setembre passat va denunciar davant Magistratura de Treball que les altes temperatures en les aules no complien la normativa laboral i ara rebutja que les classes comencen el dia 3 mentre recorda que Educació no ha dictat cap mesura per a aclimatar les aules.

En resum, sembla ser que ens ve un setembre ben calentet, almenys en el panorama educatiu si les coses no canvien i el nou govern que puga eixir de PSOE-Compromís-Podemos faça efectiu un canvi d'inici de curs, com ja han dit i com a mínim, al dia 10 de setembre.