L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 31 de juliol del 2015

Alexandre Escrivà Grau, una promesa feta realitat en el clarinet

Alex amb Pascal Moragues, clarinet principal de l'Orquesta de París i professor en el Conservatori Superior Nacional de Música de París.


El passat mes de setembre del 2014, i des d’aquestes pàgines de la Cotorra, informàvem als amants de la música i als vallers en general, que estàvem d’enhorabona: Alexandre Escrivà Grau, un jove veí nostre, s’erigia com una de les promeses més sòlides de la interpretació musical a terres valencianes. 

I ara, en aquests moments, i quan encara no ha acomplert els 19 anys, aquella predicció està convertint-se en una realitat. Alexandre va entrar com a número 1 al Conservatori Superior "Joaquín Rodrigo" de València, i sota la batuta del seu professor d’instrument, el prestigiós catedràtic i també valldignenc Emilio Ferrando, va continuar de manera brillant la seua carrera musical. 

A més de participar en nombrosos cursos de formació amb professors de renom, no para d’aconseguir mencions d’honor. Si fa un any havia guanyat un dels més preuats guardons musicals que es concedeixen a escala autonòmica (el Premi Extraordinari de Final de Grau Professional de Música en l’especialitat de Vent-Fusta) i, poc després, havia obtingut el Premi Professional Autonòmic de Música (convocat por la Consellería d’Educació, Cultura i Esport i celebrat l’octubre passat), també el mes d’octubre del 2014 aconseguia el segon premi en un del més famosos concursos internacionals de clarinet: el 10th International Clarinet Competition “Saverio Mercadante”, celebrat a Bari (Itàlia). La seua progressió anava in crescendo. Des d’aleshores, i a mena de síntesi, les següents dades ho corroboren. 

Àlex va guanyar el 1r premi en el “Segundo Concurso para Jóvenes Clarinetistas”, organitzat pel projecte Mentoring Music Matters, celebrat el present mes de juliol del 2015 a Valderrobres. Val a dir que va rebre l’únic premi atorgat per un tribunal constituït per músics de primer ordre a escala internacional. Sense anar més lluny, un d’ells, Pascal Moragues, clarinet principal de l'orquestra de París i professor en el Conservatori Superior Nacional de Música de París, va elogiar públicament el gran potencial d’Alexandre Escrivà, tot destacant-hi la musicalitat, l’espectacular so que treia del clarinet i la seua acurada tècnica. Venint de qui venia aquesta lloa, no es pot demanar més. 


Interpretant el 1r Concert de C.M. von Weber a la final del concurs.

Però va haver-hi més: Moragues va convidar Àlex Escrivà a interpretar com a solista el Concert Nùm, 3, de Carl Stamitz, juntament amb la orquestra del projecte Mentoring Music Matters. L’esdeveniment tindrà lloc prompte en un auditori de referència dintre del panorama musical espanyol. 

Ara bé, amb això no s’acaben les bones notícies. Àlex ha participat en uns altres dos concursos públics. En el primer (celebrat el 6 de juny del 2015), va guanyar l’única plaça de clarinet que convocava la JOSC (Jove Orquestra Simfònica de Castelló de la Plana). En conseqüència, els propers dos anys formarà part de l’esmentada orquestra com a clarinet titular. En el segon concurs on va participar (14 de juny del 2015), va obtindre igualment la plaça de clarinet, en aquest cas en la JOSB (Jove Orquestra Simfònica de Barcelona). Per aquesta raó, haurà de compaginar la seua participació com a clarinet titular en ambdues orquestres simfòniques els propers anys. 

Àlex s’ha marcat nous projectes. Sense ànim de ser exhaustius, direm en primer lloc que es presentarà al ClarinetFest (possiblement el congrés de clarinet més important del món i que en l’actual edició se celebrarà a Madrid), on gaudirà d’una master class amb l’italià Corrado Giuffredi, un dels mestres més reconeguts en el panorama musical internacional del moment. 

Pel mes de febrer té previst participar en el Concurs de Joves Intèrprets que es realitzarà a Xàtiva. Però és a una altra escala on s’ha plantejat un repte a l’abast de pocs: participar en les proves de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España). I això ja són paraules majors. 

Per tot açò i per molt més, aquesta jove promesa de la música té al seu davant unes perspectives de futur excel·lents. Enhorabona, ànim xiquet i endavant!!!