L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 3 de juliol del 2015

Avui a les 6 de la vesprada es constitueix el nou Ajuntament. Una pantalla gegant a la façana de l'Ajuntament facilitarà al veïnat el seguiment de la sessió


Aquesta va ser la corporació de la passada legislatura

Tavernes constituirà avui l’Ajuntament sorgit de les eleccions del 24M, i ho fa 20 dies després de la constitució habitual de la resta de municipis pel recurs que va interposar Compromís contra l’acta de proclamació d’electors, i que actualment es troba en recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional. 

Com ja hem explicat ací en La Cotorra, una errada en el recompte va determinar que a Compromís se li assignaren 30 vots menys dels comptabilitzats en les meses electorals la nit del 24 de maig, i per tant finalment se li atorgaven 9 regidors en lloc dels 10 que inicialment se li atribuïen. 

La sessió de proclamació del nou consistori tindrà lloc demà divendres a partir de les 6 de la vesprada, i el plenari es formarà amb 9 regidors de Compromís, 4 del PP, 2 del PSOE i un regidor d’EUPV, atés que aquesta formació ja ha confirmat que no va a prendre l’acta del segon regidor, amb la qual cosa la corporació tindrà 16 regidors i no 17 que li correspon per nombre d’habitants. 

El saló de plenaris es queda menut en actes d’aquesta classe. L'Ajuntament, pensem que amb bon criteri, per tal de facilitar a tots els veïns el seguiment de l'acte en les millors condicions i atés que per raons de seguretat no es pot sobrepassar la capacitat màxima de la sala, ha decidit instal·lar una pantalla leed de 3 x 2 metres a la façana principal de l’Ajuntament. Així tots els veïns podran seguir amb total normalitat i a la fresca des de la Plaça Major el desenvolupament de constitució del nou Ajuntament.

La sessió es desenvoluparà segons l’ordre habitual. Una vegada constituïda la mesa d’edat, els regidors prendran possessió del càrrec, mitjançant la fórmula de jurament o promesa. El més normal és que cada partit presente el seu cap de llista com a candidat a l’alcaldia, encara que no és obligatori i ens podem trobar donat el resultat obtingut per Compromís que algun partit hi renunciara a presentar candidat. Després tindrà lloc la votació a alcalde, de manera individual i secreta. 
Jordi Joan i Huguet serà proclamat avui alcalde de Tavernes
Una vegada realitzat l’escrutini, que en bona lògica ha de proclamar alcalde a Jordi Joan i Huguet, de Compromís, per la majoria absoluta que disposa, se li donarà la vara de comandament i tindran lloc els discursos protocol·laris. 

El nou govern municipal será monocolor i estarà format per l’alcalde, Jordi Joan i els regidors Llum Sansaloni, Josep Llàcer i Perfecto Benavent, que repeteixen mandat, mentre s’incorporen a les tasques de govern els nous regidors Encar Mifsud, Beatriz Ferreres, Noelia Alberola, Javi Escrihuela y Quique Chofre 

Ja es coneix que la voluntat del nou govern es convocar, inicialment, el primer plenari de la legislatura per al dimarts, dia 7, amb un punt de l’ordre del dia que serà fer públic les àrees de cadascun, així com la distribució de tinences d’alcaldia i regidors que poden disposar de dedicació exclusiva.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona idea però estaria be saber que costa la pantalla de 3x2 m que es posarà a la façana.

La Cotorra de la Vall ha dit...

1.300 euros en total

Anònim ha dit...

Gasto innecesari

Anònim ha dit...

perfecte, aixì tots podrem seguir l´esdeveniment i prenent una cerveceta :-)