L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 3 de juliol del 2015

El PSOE no vol que els veïns de Tavernes contemplen el ple de constitució de l'Ajuntament


El plenari de constitució del nou Ajuntament, com tots els plenaris, és públic i cal pensar amb bona lògica que la presència de més o menys veïns a l’acte vindrà determinada per la capacitat de la sala. 

Una cosa està també ben clara: 

a) El saló de plenaris no és gran. Setanta persones assegudes és la seua capacitat i, legalment i per seguretat, s'hauria d'impedir-hi l'entrada una vegada assolit aquest nombre d'assistents.
b) L’Ajuntament, per qüestió de protocol i altres institucionals, té una sèrie de compromisos: exalcaldes, regidors eixints, cos judicial i de Seguretat, cronistes oficials, convidats institucionals (alcaldes d’altres poblacions, diputats… ) sense oblidar els familiars directes dels candidats a l’alcaldia i proposats en la sessió, i familiars dels regidors electes, entre altres compromisos com representants d’entitats locals i associacions. 
 
L’alcalde només s’elegeix una vegada cada quatre anys. Molts voldrien ser presents però no cal ni dir que tots no hi caben. Tampoc per raons elementals de seguretat es pot deixar l'entrada lliure, que entren tots els vulguen,  i que la sala s’òmpliga amb 200 persones o més, posem per cas, amb empentes, forcejades, etc. quan en caben 70. Són simples normes de seguretat. Que no passa mai res…. fins que passa. 

S'han de buscar solucions per tal de facilitar als ciutadans de Tavernes que puguen seguir el plenari, i es pot fer usant la tecnologia i els mitjans d’actuals. I en aquest context, i atés que ací no disposem de ràdio ni televisió, com si passa posem per cas a Gandia o Alzira, el govern municipal pensem que amb bon criteri i dins d’eixe esperit de transparència i de fer partícip a tots els veïns dels assumptes municipals, ha decidit instal·lar una pantalla gegant a la façana de l’Ajuntament. Per a nosaltres una molt bona idea, i més quan se sap que molts vallers i valleres volen presenciar l’acte i són molts els que hi acudiran. No seria la primera vegada que ens trobaríem amb una Plaça Major plena, sense poder seguir, ni escoltar ni veure, allò que s’esdevé a la Sala de Plenaris.

L’alcalde només s’elegeix una vegada cada quatre anys. La mesura, que pensem que hauria d'haver estat del grat i alegrat a qualsevol persona interessada a satisfer el desig i voluntat dels veïns, ha estat ben criticada pel PSOE. No escarmenten. Cada dia estan més lluny de la realitat del poble, i el que es pitjor, després del bac electoral, ni canvien, ni modifiquen el seu discurs ni escarmenten. Encara no hem iniciat la legislatura i ja prenen el camí de l’anterior : oposició negativa, sense raonar els perquès. Nosaltres estem segurs que si la pantalla s'hagués llogat per un esdeveniment esportiu, del tipus final de la Copa del Rei, o la final de la Champions, haurien callat la boca. 

I el que senta pitjor no és la crítica, sinó la demagògia barata en la critica, el dir que amb el preu del lloguer s'hagués pogut donar de menjar a sis xiquets/es durant l'estiu. I nosaltres els preguntem: ¿I amb els diners gastats en publicitat en el setmanari “Siete y medio” durant mesos per criticar el govern, no per informar, quants n’haurien menjat? ¿O amb els diners gastats en els vídeos fets només per criticar l’alcalde i no per informar? ¿O en el panel de “Tavernes canviarà de cara”... quants xiquets/es haurien menjat? 

I pensem que la proposta de dedicar els diners al menjador d'estiu, l’haurien pogut fer també els dos darrers plenaris, els de cinc minuts, convocats - és veritat- per imperatiu de la llei: cinc minuts per al sorteig de les meses electorals en maig o com el de dimecres passat, per aprovar un punt: l'acta de la sessió anterior. I no ho feren. 

No anem a dir res més. No li anem a donar més color al drap. Els vallers i valleres, com sobradament van demostrar el 24 de maig, són suficientment majors i responsables per a formar-se la seua opinió i posar cada postura al seu lloc. 

La pantalla gegant de 3 x 2 metres tecnologia led per a major informació té un cost de 1.300 euros, tot inclós. L’Ajuntament pensem també que amb bon criteri ha decidit aprofitar l’ocasió i escometre la instal·lació del cablejat des del saló de plenaris fins a la façana, de manera que queda ja permanent i per poder ser usada en futurs esdeveniments que deixen menut aquell espai. El cost així tot plegat, pantalla més la instal·lació permanent, segons ens han dit, es de 2.100 euros totals. 

I acabem. Esperem també que el govern municipal, dins de la transparència i dret a la informació del veïnat, inicie en la legislatura que avui comença la retransmissió dels plenaris via internet.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi personalment m'agrada quant puc, i per desgràcia esta vegada no puc, vore i sentir les cosses per mi mateix i no que me les compten, pel que em pareix una bona idea i ojalà i com en Gandia o Alzira, pugam seguir-ho tot des d'un ordinador. I si fora per una tele local pública ja l'hòstia.

Anònim ha dit...

Pensen en els xiquets amb els diners dels altres. Amb els 200 euros seus per cada pleno no pensen ni diuen res de renunciar per als xiquets.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb els socialistes. Una despesa innecesaria.

Anònim ha dit...

Tan innecessaria com la despesa que ha deixat el socialista Victor Borras en el reten dels municipals.

Anònim ha dit...

Amb la gran gestió de Victor en el reten de la Policia Local, pernil tots els dies per als xiquets necessitats.

Anònim ha dit...

Poc més 50 veïns de Tavernes han contemplat el ple de constitució de l'Ajuntament desde la plaça.

Anònim ha dit...

Sobre els 200, que son prou mes de 50.
Que no tenien dret?

Anònim ha dit...

Qui no va voler contemplar el pleno va ser la majoria de veïns de Tavernes. Molt pocs veïns en la Plaça. El peix estava venut per la majoria absoluta de Compromís i el pleno no tenia morbo.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Va ser un factor. Un altre el dia i l'hora, encara que fora per manar-ho la llei pel tema del recurs, i amb la gent de cap de setmana i en la platja.

De tota manera, seguim defensant l'opció triada per l'Ajuntament per fer visible a tots els veïns el plenari.

I eixa opció, la pantalla gegant, s'ha usat en centenars de pobles.

Anònim ha dit...

I per què no s'inverteixen eixos diners en emetre tots els plens a través de plataformes online de vídeos?, com per exemple youtube. Molts ajuntaments ja ho fan i no crec que la inversió siga tan costosa. És més, crec que amb eixos diners es pot comprar el material necessari. Podríem veure els plens des dels nostres ordinadors, tablets, mòbils, televisions .... allà on estiguérem. Amb els mateixos diners, més públic i més dies. Què cregueu?.

Anònim ha dit...

Se está en ello.