L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 4 de juliol del 2015

Jordi Joan i Huguet elegit alcalde de Tavernes

La primera votació de la legislatura: votació secreta per a l'alcaldia
Jordi Joan i Huguet va ser proclamat ahir alcalde de Tavernes en haver aconseguit 9 vots, la majoria absoluta, en la primera votació. El resultat de l’escrutini va indicar 4 vots per a Manuel Vidal, del PP, 2 vots per a Víctor Borràs, i 1 vot en blanc, presumiblement d’EUPV, donat que Eduardo Bononad va fer renuncia expressa a la seua condició de candidat a l’alcaldia. 

L’acte s’iniciava amb la constitució de la mesa d’edat, formada per Eduardo Bonoand, d’EUPV,i Pilar Altur del PSOE, i tot seguit tenia lloc la promesa o jurament del càrrec de regidor iniciant-lo Compromís com a partit amb mes regidors. 


Imatges de la sala de plens
La formula elegida es la legal de “Jure o promet per la meua consciencia i el meu honor complir fidelment amb les obligacions del càrrec de regidor de Tavernes de la Valldigna amb llialtat al rei i guardar i fer guardar la Constitució i l’Estatut d’Autonomia Valencià com a normes fonamentals de l’Estat, del nostre ordenament juridic i del nostre país, perque aixi ho marca la llei” a la qual els regidors de Compromís afigiren “també em compromet a treballar pels drets socials, els serveis públics, pel valencià i la participació entre els nostres veïns i veïnes amb responsabilitat i sentit comú” mentre Manolo Vidal, del PP, va afegir la voluntat de treballar per Tavernes. 

La primera votació de la legislatura va tindre lloc en aquesta sessió: determinar si el vot d’elecció d’alcalde era secret o a veu, i per unanimitat es va elegir la votació secreta en l’urna. 

El recompte, dut a cap per la mesa d’edat, determinava l’elecció de Jordi Joan Huguet amb els 9 vots de Compromís, i tot seguit tenia lloc l’acceptació del càrrec i la promesa del compliment del mateix. 

Unes breus paraules d’agraïment del nou alcalde donava pas a la intervenció dels portaveus dels partits locals amb representació a l’Ajuntament. 


Jordi Joan promet el càrrec de regidor
Eduardo Bononad, d’EUPV, va tornar a reiterar el seu oferiment de col·laboració al govern municipal i va dir que calia buscar el acord i el consens perquè hi ha temes del poble que ho necessiten, enumerant alguns dels més coneguts cas del riu Vaca o circumval·lació, però sobre tot va indicar “treballar per afrontar el més greu: l’atur, encara que ja és una qüestio molt difícil a solucionar des de l’Ajuntament que poc més pot fer que sumar-se als programes i subvencions”.  

Víctor Borrás, del PSOE va donar l'enhorabona "a tots els regidors de la corporació per haver estar escollits per defensar els interessos de la ciutat, amb una especial benvinguda als nous regidors i desitjar-los sort" i es va oblidar de felicitar a l'alcalde. Va agrair també als veïns de Tavernes que els havien votat i va dir als que no els havien votat que continuarien vetlant pels interessos de tots perquè coneixien les seues responsabilitats. 

Va dir que la legislatura no te res a vore amb l’anterior, que la passada va servir per a solucionar problemes greus, però que encara en quedaven per resoldre alhora que va esmentar el greu problema de l’atur a Tavernes on va dir que “des de l’Ajuntament no ens podem conformar en ser cómplices de feines mal pagades, indignes que toquen mes a la caritat”. 

Borras va dir que assumia la seua tasca de fiscalització i control sense por a discrepar perquè deia “no ens correspon ser la comparsa de ningú”. I va criticar la instal·lació de la pantalla a la Plaça Major perquè el veïnat poguera seguir la sessió dient que “no estem d’acord amb la despesa feta perquè creguem que no és necessària la pantalla”. 
 
Jordi Joan en la votació a alcalde

Manuel Vidal del PP va començar felicitant “ a tots els regidors que formen aquesta nova corporació municipal i per suposat a l’alcalde perquè així es com toca i especialment als que ocupen el carrec per primera vegada”. Tenim el repte de oferir solucions però el govern de majoria absoluta haurà de respondre eixes necessitats que te la nostra societat. 

Vidal va assegurar que el PP “fiscalitzarà i serà col·laborador quan es pense en el be comú de Tavernes i denunciarem i ens oposarem als fet que no estiguen encaminats a eixe fet” i va recordar algunes de les realitzacions fetes durant el seu mandat, que no va esmentar foren fetes en plena època de bonança econòmica i de Plans E i Pla Camps. També va indicar que l’alcaldia, des de la seua posició de diputat a Corts Valencianes, ha de donar solucions a reivindicacions que queden de la passada legislatura, assenyalant que ara no hi ha excuses perquè a València hi ha un govern en sintonia. Va acabar reiterant al govern “que es preocupe per la ciutat i que governe per a tots” i desitjan-los una bona legislatura. 

Jordi Joan elegit alcalde
 Llum Sansaloni de Compromís va felicitar primer a l’alcalde i després els regidors i va saludar als ciutadans que participaven de l’acte des de la Plaça Major i el podien seguir gràcies a una pantalla que corregia el poc aforament del saló de plenaris i “permet als de fora seguir el que passa ací dins” 

La regidora va lamentar “la critica molt cínica dient que en els diners de la pantalla es podien alimentar 6 xiquets. Es lamentable que el PSOE de Tavernes pense això i no pense els que hagués pogut alimentar amb el lloguer del cartell de l’entrada del poble o l’album de fotos de campanya electoral. Potser si ho pensem tot trobem eixa consciencia social de la que molts parlen i sobre la que pocs actuen. Evidentment son diners publics i diners privats, però la consciencia social la porta u ben endins”

Sansaloni va dir que encetàvem una etapa on volien continuar els supòsits del passat: transparència, honradesa i participació i va dir que “els regidors de Compromís ens comprometem a omplir de contingut eixes paraules i fer-les eines en esta nova etapa política i social”, als quals va afegir “fermesa i responsabilitat” cap als ciutadans i cap a la gestió dels dineres públics son les bases amb les quals anaven a treballar. 

La portaveu va tindre un recordatori envers la regidora 10, Pilar Ausina, i confiava en una sentencia favorable del TC i que s’incorporara aviat al grup municipal. 
Joan Baldoví, diputat de Compromís, i l'alcaldessa de Sueca
Finalment, va prendre la paraula l'alcalde Jordi Joan, de Compromís, que va remarcar que estava al servei de Tavernes, que anava a continuar al servei d’aquest poble i que des del seu càrrec de diputat a les Corts Valencianes anava a posar el màxim interés per beneficiar Tavernes.

En aquest context va considerar que com a diputat pot ajudar perquè aquelles coses i problemes de la ciutat que han de tindre solució a les institucions de València o Madrid puguen encarar-se amb una major facilitat. 

Jordi Joan va dir que la majoria absoluta no és sinònim de legislatura amb tranquil·litat perquè, confessava, Tavernes té molts problemes i nomenava el riu Vaca (quatre vegades inclós en esmenes al pressupost de l'Estat pel diputat Joan Baldoví, present en la sala) la  circumval·lació, depuradora, un nou Pla General... sense oblidar alguns immediats com el col·lector de la platja o el mur del Vergeret que necessiten una solució immediata, al qual indicava es podia afegir la piscina coberta, sense oblidar eixe Centre de Dia que l’alcalde va prometre treballar per aconseguir-lo. 

El grup municipal de Compromís en acabar la sessió
L’alcalde deixava entrevore que ens podien trobar amb els problemes derivats de la falta de finançament, que s’agreuja amb la disminució de mig milió d’euros d’ingressos per l’IBI de les terres que no han iniciat els plans parcials. No ho va dir, però amb una situació on la Hisenda Municipal només rep ingressos per a pagar sous, obligacions i despesa corrent i als bancs, i sense que quede massa per poder fer inversions.... 

Per últim va expressar la voluntat de continuar amb la política de transparència i informació al ciutadà, amb reunions periòdiques a la Casa de la Cultura i les assemblees de barri, que han de determinar també les inversions en cada zona de la ciutat i que pensa nugar a pressupostos participatius en aquest punt concret.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sort al nou govern del poble.

Anònim ha dit...

Si per circumstàncies de força major Jordi dimitira, ( imaginem que a les corts li proposen un súper càrrec incompatible amb l'alcaldia), qui seria el nou alcalde.? Llum, 2 de la llista, o Perfecto, 2 al govern?