L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 5 de juliol del 2015

V Trobada de Bandes Infantils "Bandetes 2015"


La forta calor que va regnar ahir no va ser cap impediment perquè poguérem gaudir d’un dia molt gratificant, en poder escoltar i admirar la música que fan uns xiquets que estan cridats a ser el futur de les societats musicals.

La Trobada de Bandes Infantils va començar de matí, amb la rebuda de les bandetes participants d’Agullent i de Gandia, a més de l’amfitriona de Tavernes, i el repartiment de tot allò que calia per a passar el dia.



Les tres formacions van eixir de la placeta del Lluna Park, per iniciar un passacarrer cap a la plaça del Lago Azul, on els esperaven els autobussos que els durien a la visita del monestir de Santa Maria de Valldigna, a Simat.



En tornar els xiquets i pares van refrescar-se a la piscina municipal, esperant el dinar, per als majors paella i per els xiquets macarrons. Tot adobat amb atraccions de màgia, i el gaudi i satisfacció dels menuts. 



Cap a les 19hores van tornar a la platja per començar el passacarrer des dels locals de l’Ajuntament fins al Cinema Olimpo on s'iniciava el concert. Un concert molt gratificant per als assistents que van poder comprovar, com ja hem dit, l’alta qualitat dels xiquets, obligant a que el cinema bullira d'aplaudiments.

La Banda Juvenil Agrupació Musical d’Agullent va interpretar sota la dirección de jose Antonio Casanova les peces “Convergence” de Larry Clark, “Heijamano” de B. Appermont i “A Klezmer Carnival” de Phillip Sparke. 

La UAM Sant Francesc de Borja de Gandia va estar dirigida per Xavi Cabrera Aparisi i va oferir les peces “Els 7 magnífics” de E. Bernstein; “West Side Story” de L-Bernstein; “ley it go” de Kazsik i “Joc de Trons” de Djawadi. 

 

La Banda Infantil de Tavernes, dirigida per Juan Francisco Torres, ens va obsequiar amb “Paquito el xocolater” de Pascual Falcó; “Mila i el món de la música” d’Omar Sala; “Processional overture” de Sparke; “Totally Tropical” de Barry i “Jamaica Farewall” de Separke. 

“Mila i el Món de la Música” és una peça escrita pel compositor local Omar Sala Escrihuela i adaptada al nivell i qualitat dels xiquets de Tavernes, però en paraules del mateix Omar Sala, pocs músics i director haguéren pogut interpretar-la amb la qualitat que ho van fer els vallerets i valleretes, i més quan van ser tres dies d'assaig per poder aprendre-la.


Tal com anava fent-se de nit, s’enfosquia l’entaulat i més quan interpretava la bandeta de Tavernes, en faltar els focus que si havia altres anys. El bon fer i la “professionalitat” dels xiquets van estar a l'altura de les circumstàncies i com que la majoria sabia de memòria el paper, va ser un èxit la vetlada. 

La regidora Encar Mifsud
En acabar, tingué lloc el repartiment de plaques conmemoratives, a carrec de la Regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, que estrenava càrrrec i va dirigir unes paraules d'agraïment a totes les entitats col·laboradores, i com no va reivindicar el paper de l’educació musical en el nostre joven i va assenyalar que no es pot permetre les mesures de retalls que s’havien imposat.