L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 4 d’octubre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Els valencians i valencianes ¿som "tontos"?



La Generalitat Valenciana ha acusat Mariano Rajoy, president del Govern d'Espanya, del PP, d’actuar amb una profunda deslleialtat democràtica amb el govern valencià i els valencians que representa i se li ha censurat assistir a un acte del partit a València i no ser capaç en tres mesos, ni eixe dia – el dissabte passat- de cercar uns minuts per a reunir-se amb el president Puig.

Per a la Generalitat, suposa una “deslleialtat institucional incompatible amb un Estat Democrátic” i que contínua els greuges ja coneguts del PP: Rajoy en els seus anys ha deixat d'invertir més de 2.000 milions a el País Valencià, ha continuat amb el sistema de finançament injust que ens ha privat de 13.000 milions l'última dècada i no ha sigut capaç de reestructurar el deute de la comunitat, procedent en gran part dels desajustaments en el finançament i a la falta d'inversions.

Només una dada: en el 2016 la Generalitat haurà de pagar un mínim de 4.000 milions d'euros de deute, un deute heretat de l'etapa de govern del PP en la comunitat i que en total suma ja vora 40.000 milions.

El full de ruta del nou govern valencià passa pel diàleg amb Madrid però si el diàleg no es produeix es recorrerà a la via dels tribunals. El Consell vol un 9 d'Octubre reivindicatiu, on els valencians “a una veu” demandem allò que ens correspon per població i per situació econòmica i que el govern de Madrid, tant del PSOE com del PP, ens venen negant any rere any.

I mentre tenim/patim eixa greu situació, vam poder escoltar a Rajoy repetir una altra vegada una vella promesa, la mateixa que ha sigut incapaç de complir en els seus anys de govern i que ara – es nota que el 20 de desembre hi ha eleccions- torna a repetir: Hi haurà un canvi en el model de finançament si ell torna a governar.


Els valencians i valencianes ¿som "tontos"? Per a Rajoy i el PP deu ser que sí, perquè continuen en unes promeses que no han volgut complir en 4 anys de majoria absoluta.Com les electorals d'abaixar impostos, acabar amb la desocupació...

Rajoy en el discurs era capaç de dir que si no hi havia diners no es podia repartir res. ¡Quin cinisme! Millor haver dit que diners per als valencians no hi havia, perquè anaven a altres llocs: sí que hi havia diners per a l'AVE a Galiza, l'AVE a Palència, per a les inversions en la majoria de les autonomies o per a impulsar, en contra de l'opinió d'Europa, el corredor central, el que passa per Madrid, el lloc de l'aposta europea del Corredor del Mediterrani, que segueix esperant.

L'Estat de la Qüestió expressa només l'opinió de l'equip de la Cotorra de la Vall