L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 2 d’octubre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Hi ha moltes maneres de trencar la Constitució


El president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, del PP, ha expulsat al parlamentari de Amaiur per Navarra, Sabino Cuadra, de la tribuna d’oradors després que aquest és negara a retirar l’ofensa d’haver arrancat unes pàgines de la Constitució en una intervenció passada.

No ens va agradar el gest, encara que Cuadra afirme que el va fer per a reforçar el discurs que acabava de realitzar i on criticava la unitat indissoluble de la nació espanyola i que tingués a l'Exèrcit com a garant. Cuadra va llevar les dues pàgines de la Constitució amb els articles 1, 2 i 8 i afirma que no volia ofendre a ningú, expressava una opinió política i considera no fa falta ni penedir-se de res ni retirar res.
 
El diputat va arrancar físicament unes pàgines de la Constitució. Ara li pot caure fins un mes de sanció, d’expulsió del Congrés. 

No ens va agradar el gest de Cuadra, com tampoc ens agrada la política que han dut el PP i el PSOE de fer cas omís dels preceptes constitucionals. Considerem que hi ha moltes i moltes maneres d’arrancar les pàgines de la Constitució. Cuadra feu un arrancament físic, i altres fan altres arrancaments, aquells que deriven de no complir ni l’esperit ni la lletra dels dictats de la Carta Magna, de no dur a cap allò que emana de l’articulat. 

I precisament són els partits que més han bregat pel l’expulsió de Cuadra, el PP i el PSOE, els que per omissió en les seues polítiques de govern “han arrancat” de la Constitució les pàgines de l’article 35, el que parla del dret al treball en una Espanya amb 4,5 milions de persones desocupades; són també els partits que “han arrancat” de la Constitució la pàgina on és troba l’article 43 que parla del dret a una sanitat pública i la pàgina on és troba l’article 47 que parla que tots els espanyols tenen dret a gaudir d'un habitatge digne i adequat.

I la pàgina on és troba l’article 50, aquell que diu que els poders públics garantiran, mitjançant pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica als ciutadans durant la tercera edat. I això no es compleix.

No és gens bonic arrancar cap pàgina d’un llibre i menys si eixe llibre és la Constitució. Malgrat això, hi ha ha moltes maneres d’arrancar pàgines de la Constitució i és més greu aquella que deriva de la manca de compliment dels preceptes, de l’oblit dels drets dels persones. I és això el que massa vegades han fet els partits que han governat Espanya: han arrancat moltes pàgines de la Constitució, pàgines que en els seus preceptes afecten a milions i milions de persones i estan arrencades de fet pel no compliment.

El president del Congrés de Diputats els sancionarà també? Els expulsarà de l’hemicicle? 

L'Estat de la Qüestió expressa només l'opinió de l'equip de la Cotorra de la Vall