L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 6 d’octubre del 2015

PLENARI D'OCTUBRE 2015: L’Ajuntament aprova el “Pla d'Ajust Econòmico-financer” amb els vots de Compromís i EU


El “Pla d'Ajust Econòmico-financer” té com a objectiu de corregir les necessitats de finançament i els compromisos derivats de la regla de despesa segons la liquidació del pressupost del 2014. Remarquem que el pressupost inicial és sempre una previsió, un projecció sobre l’economia municipal d'eixe any, i els desajustos que s’hi produeixen es corregeixen, en aquest cas amb el “Pla d'Ajust Econòmico-financer”.

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent va explicar que en el cas de necessitats de finançament són 51.700 euros i l'incompliment amb la regla de despesa, degut a la incorporació de romanents de crèdit amb finançament afectat era de 284.000 euros. 

Les correccions previstes en el pla són disminuir despeses per treballs realitzats per altres empreses (40.000 euros), per contractes d’estudis tècnics d'urbanisme (45.000 euros) i per la disminució de la quota ordinària de la Mancomunitat de la Valldigna en 200.000 euros. 

Perfecto Benavent recordava al plenari que l’Ajuntament tindrà molt menys ingressos el pròxim 2016: 600.000 euros deixarà de recaptar per l’IBI corresponent a les terres urbanitzables que pagaran com a rústiques, tindrà 208.000 euros menys de participació en els tributs de l’estat, com a conseqüència de l’abaixada del valor cadastral i haurà de pagar 320.000 euros d’amortització del préstec que va efectuar per a pagar els 3’5 milions d’euros de deute als proveïdors que va deixar el PP.

A pesar de tot això, és un Pla que és necessari redactar des d’Intervenció per accedir a les subvencions de la Diputació” recordava el regidor.

El PP va indicar que com era un pla per a corregir derivacions del pressupost del 2014 aprovat només pel govern Compromís-PSOE, s’abstindria. 

El regidor del PSOE, Víctor Borràs, va dir que era un Pla innecessari i fet per a cobrir retallades en les partides que es proposaven, considerant que era una simple excusa per tapar eixes retallades. Cal recordar – açò ho diguem nosaltres- que la redacció i informe preceptiu i positiu és obra de la Intervenció Municipal i el pla busca corregir els desajustos del pressupost del 2014, aprovat essent el Sr. Borràs responsable d’Hisenda

EU a través del regidor Eduardo Bononad assenyalava que feia uns dies que s’havia elegit la Mancomunitat i no semblava lògic eixe retall de quota per al 2016. 

El regidor d’Hisenda va tornar a remarcar que no es el govern de Compromís qui decideix si cal o no el pla, sino que és el ministre Sr. Montoro qui envia les normes d’obligat acompliment i sobre quins paràmetres s’has d’actual i el govern municipal només fa que obeir i complir. 

L’alcalde Jordi Joan cloïa el debat tornant a repetir que no és un pla fet a gust, sinó imposat per l’Administració, i amb el qual pots estar o no d’acord, i nosaltres no estem gens d’acord amb la regla de la despesa, però és la llei i s’ha de cumplir. 

Jordi Joan considerava que els plans de Montoro són un camí més a l’austericidi que ha imposat el govern del PP, però no quedava altre remei que complir-los per poder accedir a les ajudes i subvencions de l’Administració, com per exemple les de la Diputació. 

Compromís i EU van votar a favor, el PP es va abstindre i el PSOE va votar en contra del pla.