L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 5 d’octubre del 2015

PLENARI D'OCTUBRE 2015: Avui hem tingut plenari



Aquesta nit hem tingut plenari. I un plenari d'octubre un poc especial perquè, com deia l'alcalde Jordi Joan en iniciar la sessió "s’enceta una nova etapa en ser el primer ple que, els expedients dels punts de l'ordre del dia, han sigut publicat a la web municipal i no solament han tingut plasmació en l’ordre del dia"

L’alcalde remarcava que Tavernes és el primer ajuntament que dona eixa pas, i amb això facilita la informació sobre els temes municipals i el funcionament de l’Ajuntament a tots els veïns "i per tant dóna una major participació i també és un pas endavant per la transparència i la responsabilitat davant dels ciutadans. Alhora que permetrà conéixer el posicionament de cada grup polític".

Segons les paraules de l'alcalde, la informació que es publique en el web municipal només quedaran sotmeses al que diu marca la llei sobre protecció de dades, per tant eixes dades no seran mai publicades. Un altre tema a considerar es que el web informarà del dictamen provisional de la comissió però no el sentit de la votació, donat que pot canviar en el plenari.

Eixa tasca d'informar amb equilibre sobre els assumptes públics i deixar-los encabits dins del que marca la "llei de protecció de dades" no és tasca fàcil. La implantació de la llei - com recordava l'alcalde- ha permés a l’Ajuntament rebre una distinció per la seua posada en practica, com també fa uns dies Tavernes ha rebut una altra distinció com a municipi de més de 15.000 habitants més transparent del País Valencià. 

L’alcalde remarcava que la transparència no és una qüestió atribuïble a un partit polític sinó a tota la institució, en aquest cas l’ajuntament, i va avançar que la previsió a partir del pròxim novembre és retransmetre per internet tots els plenaris.

I la veritat pensem que sí, que serà una cosa bona i també perquè permetrà als veïns, si tenen la paciència de visionar la sessió completa - la d’anit durava més de dos hores- conéixer com és la realitat d'un un plenari i com alguns, de vegades,  fan broma d'alguns punt de la sessió amb comentaris irònics, o xirigota de part del text que es debat, o apliquen una rialleta burleta sobre el que s’està debatent, una cosa que considerem una falta total de respecte al mateix consistori i als assistents. 


També es podrà comprovar com hi ha qui va al plenari sense haver-se llegit o estudiat els punts a debatre o les bases d'una convocatòria sobre la qual va a parlar i són capaços de proposar qüestions – com el ditxós mur del riu Vaca - quan és impossible contemplar-lo per les bases de la convocatòria, i no es pot encabir ni usant un calçador.

Suposem que a partir de novembre, amb les càmeres de la sala gravant i a les cases veïns observant el plenari, quelcom d'això canviara. 


Continuarem informant del contingut del plenari en pròxims escrits.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una pregunta no relacionada... Algu sap que es el que passa a la séquia la Bova (o Boba, no se com s'escriu). Em referisc a que desde les vies del tren cap al poble ara es direcció prohibida¿? Extrany perque era el unic sentit de circulació, no podien entrar per la carretera... He sentit que el camí estava en mal estat, pero ja fa mesos que està tancat i no hi ha cap moviment

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ací tens prou informació al respecte per data de publicació:


http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2014/12/lajuntament-millorara-la-senyalitzacio.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2015/01/tavernes-demana-la-confederacio-que.html