L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 9 de novembre del 2015

De quina recuperació ens parlen?

El president del Govern, Mariano Rajoy, del PP, porta dies venent per totes les ràdios i televisions la recuperació d'Espanya. Indica xifres macroeconòmiques apreses de memòria en defensa de la seua gestió, però hi ha unes altres que xoquen amb els seus números.
 
Així, un any més, i ja van set consecutius, ha crescut el nombre de ciutadans de la Safor-Valldigna que han emigrat a la recerca de treball. Enguany hi ha registrades 5.245 persones dels 31 municipis de la comarca en països estrangers, d'ells 2.621 són homes, mentre que 2.624 són dones. 
 
Gandia registra 2.409 veïns en l'estranger, 177 més que l'any passat; Oliva ha passat de 813 a 866 en un any i Tavernes de 480 a 499.
 
Les xifres de la comarca indiquen que s'ha augmentat 322 persones en un any, atès que eren 4.923 en el 2014, un augment del 6,5 %, la majoria joves que acaben les seues carreres i, després de diversos mesos de cerca decideixen anar-se a cercar una oportunitat a l'estranger
 
Des del 2009, quan va començar a disparar-se la crisi, no ha parat de créixer el nombre de persones que han fet les seues maletes cap a altres països. Aqueix any es registraven 3.584 saforencs-valldignencs en l'estranger i amb aqueixes dades hem d'han abandonat la comarca 1.661 persones, un 38 % més. 
 
La indústria de la comarca està desmantellada, l'agricultura només és capaç d'assumir contractacions en campanya alta i el sector serveis és estacional i presenta una recuperació lenta amb la qual cosa no existeix capacitat per a donar treball a tants aturats, i se cerca solucions en l'estranger.
 
Xifres que normalment el president Rajoy no parla mai, com no sol parlar de la precarietat del treball que s'ofereix a hores d'ara, o dels contractes indefinits i dels contractes a hores.