L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 5 de novembre del 2015

El TS condemna a l'anterior govern valencià del PP



Compromís ha fet pública una nova sentència del Tribunal Suprem que condemna a l’anterior govern del PP per negar documentació de RTVV a diputats de la coalició. Serà la tercera – i última - sentència del TS contra el govern del PP per negar documentació i confirma l’opacitat que el PP va dur a la Generalitat Valenciana. 

I diguem que será l’última sentencia perquè el nou govern ha retirat els recursos presentats pel govern del PP contra les sentències que el condemnaven per falta de transparencia.
El positiu de les tres sentències guanyades per Compromís: que mai més un govern de la Generalitat podrà negar documentació als parlamentaris. El TS ha creat jurisprudència i la denegació de documentació passa a ser un delicte. 

La sentencia afirma que el govern del PP de Fabra estava obligat a donar a Compromís una còpia de l’informe de Price Waterhouse sobre la situació de RTVV i la relació de contractes eventuals de RTVV. El Suprem reafirma què la denegació de documentació estava injustificada i vulnerava drets fonamentals dels parlamentaris. 

Una altra sentència molt sonada va ser la dictada en contra del govern del PP per no lliurar a Compromís la relació de contractes de la Generalitat amb les empreses de la trama Gürtel que demanaven. La sentència era pionera en tot l’estat espanyol i per primera vegada un Tribunal Superior de Justícia condemnava un govern autonòmic per manca de transparència.