L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 5 de novembre del 2015

La lluita contra la mosca de la fruita continua amb helicòpter. El regidor d'Agricultura, Javi Escrihuela, creu que el govern central ha de marcar un preu mínim a la taronja



 La regidoria d’Agricultura, que dirigeix Javier Escrihuela, col·labora fermament amb la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient per tal d’atallar els efectes de la mosca del mediterrani (ceratitis capitata) en el camp de cítrics del terme municipal i ahir van començar les tasques de fumigació des d’un helicòpter. 
El mateix regidor ha confirmat que la conselleria havia demanat la col·laboració de l’Ajuntament, que se plasmat en la recerca d’una parcel·la de propietat privada a un centenar de metres de la rotonda de Borderia que ha estat cedida perquè servesca com a base per aterrar i carregar material de l’helicòpter i facilitar un punt de presa d’aigua, que s’ha fixat en la bassa fitosanitària del Camí d’Herrera.

Javier Escrihuela ha senyalat que amb aquest tractament seguim la campanya que es va iniciar el passat agost amb el repartiment a la Cambra Agrària de material fitosanitari i la col·locació de mosquers en el terme. “Ara se suma el tractament aeri d’helicòpter i això facilita una actuació ràpida en zones més amples del terme i actuar davant dels repunts que hem observat en la plaga”. 


En concret ahir es va actuar en una ampla franja del terme municipal delimitada pel poliesportiu de Tavernes fins al Golfo, la zona del Massalari i prop de la platja, que han estat els punts on s’ha detectat més població de mosca del mediterrani.

El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, ha aprofitat per agrair a la Conselleria d’Agricultura l’oferiment de diverses ferramentes per a lluitar contra la plaga i tractar de mantindre-la per davall dels mínims i així que no afecte la comercialització.

El mateix regidor ha comentat en el seu mur de facebook que la campanya de recollida ja s’ha iniciat – el propi Javier Escrihuela hi participa com a collidor - i creu que hi haurà una bona temporada després d’aquests pluges que considerar han beneficiat els fruits amb un augment de grandària i a més presenten color prou avançat i el sucre a nivells òptims.

També comentava que “estem orgullosos de la nostra fruita, gràcies al clima que tenim i a la gran tasca que fem els llauradors” sense oblidar el problema més greu de la campanya, el preu de compra que està per davall dels nivells que caldria per defendre les despeses que ha de suportar el productor” dins d’una cadena que no esta regularitzada i on sempre ix perdent el llaurador. 

Javier Escrihuela considera que hi ha solució, però la d’imposar el govern central marcant uns preus mínims de compra, com a manera de regularitzar la cadena alimentària.