L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 15 de novembre del 2015

PLENARI DE NOVEMBRE 2015: L'Ajuntament habilitara dues aules de formació en Serveis Socials per a dependents

Noe Alberola explica la habilitació d'aules

L’Ajuntament de Tavernes habilitarà dues aules per a formació de persones dependents i familiars. Segons va explicar en el plenari de novembre la regidora de Serveis Socials, Noe Alberola van a habilitar-se dues aules de formació per a dependents, una per a cursos d’ajuda a la formació de familiars de dependents i una altra de formació informàtica perquè aprenguen a manejar-se en internet i poder redactar documents com els currículums o passar les dates de l’atur. 

El govern de Compromís va presentar en el plenari una modificació de crèdit per tal de poder fer front a les despeses d’habilitació de les aules formatives, entre elles la compra del mobiliari i els ordinadors i pissarra digital que calen per a les aules, que representa una despesa sobre els 8.000 euros. 

La regidora va explicar que l’Ajuntament farà aquesta inversió en aules de formació de l'àrea de Serveis Social en no poder gastar uns diners que tenia reservats en el pressupost del 2015 per rehabilitació d’habitatges donat que estem a novembre i la Generalitat no ha presentat encara el conveni de cessió a l’Ajuntament. 


Per tant explicava que s’havia decidit dedicar-los a altres objectius però també de Serveis Socials, i diguem nosaltres: que millor que dedicar-los a tasques formatives en concret a tasques de formació de dependents i familiars de dependents. 

També ho va deixar ben clar l’alcalde Jordi Joan: El pressupost del 2016 té oberta una partida inicial ampliable de 5.000 per a rehabilitar les vivendes socials, projecte que s’iniciarà només la Generalitat, la propietària, redacte i envie el conveni de cessió cosa que repetim, encara no ha fet. 

Intervencions al plenari

El regidor del PSOE Víctor Borràs va acusar a Compromís de no tindre sensibilitat i no atendre la rehabilitació de les vivendes socials. El grup del PSOE va votar en contra de l'habilitació de les aules. De res va valdré – no hi ha pitjor sord que qui no vol escoltar – l’explicació que eixos diners no es poden gastar enguany en les vivendes socials perquè la Generalitat no ha preparat el conveni de cessió. Per cert, cal saber que la responsabilitat de vivendes socials en la Generalitat la du el PSOE. 

I eixos tràmits administratius, com a exregidor de l’àrea, els hauria de saber: si no hi ha conveni de cessió a l’Ajuntament no es pot actuar, no es pot redactar el projecte d’obres, ni es pot actuar. Ell hauria de saber que les vivendes no són de propietat municipal i que els diners són del pressupost de 2015, s'han de gastar abans de l'1 de desembre del 2015 i tramitar la factura enguany, i no hi ha temps material. 
El PSOE vota en contra
Informe a la resta de partits

Noe Alberola va lliurar un informe als demes partits i a la premsa assistent al plenari on explicava totes les gestions fetes des de juliol fins ara. Primer la Generalitat va dir que rehabilitaria les vivendes i fa poc va comunicar que no tenia diners per això, per tant ara cal el conveni de cessió i així l’Ajuntament – que no té les competències- podrà actuar. Però això no podrà ser mai abans de gener del 2016. 

Noe Alberola confia que el conveni es presente abans d’acabar l’any, almenys això creu de les gestions que ha fet, i per això, en el pressupost de 2016 torna a aparéixer la partida de rehabilitació de vivendes socials, que ha de quedar clar que no li correspon fer a l'Ajuntament, però si no ho fa, no ho farà ningú. 

Per tant, com deia la regidora, l’opció era deixar a perdre eixos diners o invertir-los en altres projectes de serveis socials, i s’havia decidit la segona opció. El material que es va a comprar son per a muntar una aula de formació per a serveis socials, per als cursos de dependència. 

I una cosa que a nosaltres en particular ens va estranyar: Si el regidor Víctor Borrás té tanta preocupació en les vivendes socials ¿com és que en l’esmena que va presentar als pressupostos del 2016 no va demanar incrementar la partida, ni va fer cap al·lusió a rehabilitació de vivendes socials? La veritat ens va semblar incomprensible.