L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 de novembre del 2015

Tavernes commemora el "Dia internacional contra la violència de gènere"



L’Ajuntament de Tavernes va celebrar ahir el “Dia internacional contra la violència de gènere” amb un acte a la Casa de la Cultura que s’iniciava amb unes paraules de presentació de l’alcalde, Jordi Joan, sobre el significat i objectiu d’aquesta jornada internacional i de la regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, que explicava les actuaciones municipals i l’adhesió a la iniciativa de l’ONU de “pintar taronja” el Món i que durarà quinze dies.


L’artista local, Fanny Grau Noguera, va llegar un manifest per la igualtat de sexes en tots els àmbits i l’eliminació de la violència contra les dones simplement per ser dones, lectura que va ser acompanyada per Júlia Romero que va interpretar al violí l’Adagio d’Albinoni mentre es llegia el manifest. 

La tècnic en violència de gènere de Serveis Socials, Amparo Perelló va explicar tot el treball que es du a cap des de la seua área, tema en el que va insistir la policía local especialitzada en violència de gènere, Begoña Escorihuela, que després d’unes paraules de presentació del cap de la policia Miguel Chofre, va detallar tot el procés que es du a cap des que es produeix una situació d’agressió, tant en allò que són actuacions envers l’agressor com en la víctima, i les dutes a cap per la Policia Local fins que s’inicia el procés judicial, així com el protocol que se segueix després de la resolució del jutge, sobre tot quan es un allunyament. 


Cal destacar que durant la xerrada es va informar de l’existència en el nou local de l’Avinguda de la Valldigna de dependències específiques per tractar qualsevol cas amb total discreció i intimitat. També es va aconsellar als assistents que no cal esperar a una denúncia de la dona maltractada, sinó que qualsevol veí té el deure de posar en coneixement de l’autoritat de qualsevol cas que conega. 


Com a cloenda de l’acte, el cantautor local Quim Sanç va interpretar una selecció de cançons, pròpies i dels cantants Serrat i del desaparegut Ovidi Montllor, on a través de la vida d’unes dones concretes va oferir un homenatge a la dona en general. 

Com a detall de l’acte, i per adhesió a la campanya “Pinta el teu món de taronja” impulsat per l’ONU, en cadascuna de les cadires de la sala hi havia una taronja retolada amb una paraula que feia referencia als valors de la jornada. La taronja ha estat un regal de recolzament a l’acte de l’empresa local Emilio Mollá i Federico Cuñat.

La Policia Local va repartir un díptic amb informació sobre els signes de maltractament i què fer en cas de patir-ne així com els telèfons als quals cal acudir en cas de necessitat.