L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 22 de novembre del 2015

Una gasolinera nova a Tavernes? Entre la voluntat i la legalitat


Una petició de llicència per a instal·lar una gasolinera “low cost” i un rentador de cotxes ha posat en alarma als veïns del número 98 i voltants de l'Avinguda de Germanies. La gasolinera “low cost”, que sembla ser oferirà com a reclam millors preus dels habituals, s'instal·laria en el local de l'empresa “Incarvi”, coneguda popularment com a “Fusteria Vidal” i ha estat el propi Ajuntament qui ha comunicat la petició als veïns perquè, obert el període d'al·legacions, en puguen presentar. 

Els veïns s'han mostrat ja en contra perquè consideren que s'atempta contra la seua seguretat i fins i tot afirmen que aquest tipus d'instal·lacions no s'hauria de permetre. Però la llei és la llei, i no és l’Ajuntament qui ho permet sinó que és la llei vigent qui contempla aquest tipus d'activitats en zona urbana. Això sí, sempre que la instal·lació complisca amb totes les exigències legals i si les compleix, l’Ajuntament per molt que ho desitge, no li pot negar la llicència.

Hem pogut comprovar que el govern municipal no veu amb gens bons ulls la instal·lació, i s’és conscient de l'oposició popular a la mateixa, però l'Ajuntament i el seu govern es troben lligats de peus i mans, i no poden fer res més que complir la llei i exigir que la gasolinera la complisca. 

Entre l’espasa i la paret 
 
Aqueixa sembla ser la situació en què es troba l'Ajuntament en aquest tema:

1. Si la gasolinera compleix tots els requisits, compleix tota la normativa legal no tindrà més remei que concedir la llicència. És la llei. I vivim en un estat de dret.
2. Cal saber que si compleix els requisits i l'Ajuntament no concedeix la llicència, l'alcalde o el regidor responsable de la negativa haurà caigut en un delicte de prevaricació (dictar una resolució sabent que és injusta i va contra la llei). En conseqüència, serà castigat com a mínim amb la pena d'inhabilitació especial per a ocupació de càrrec públic i amb la pèrdua del dret de vot per un temps de nou a quinze anys. Açò sense oblidar que la justícia canviaria la resolució i ordenaria la concessió.

Per tant, l'Ajuntament només pot actuar davant la sol·licitud complint rigorosament la normativa, mirant amb lupa tota la documentació, i especialment aquella que afecta a l'apartat de seguretat i d'accessibilitat .

Conclusió:
no és un problema de voluntat política des de l'Ajuntament, sinó de legalitat. I ací no valen arguments sentimentals o subjectius del tipus “no m'agrada que la posen ací”, “jo estic en contra”,crec que no és el lloc adequat”, etc. S’han de presentar al·legacions raonades basades en criteris legals i on es demostré que l'empresa sol·licitant no compleix les normes vigents. 

Més ulls vigilants 
 
Davant el procés administratiu que ara s'obri, cal suposar que no seran solament els veïns els qui estaran expectantes i vigilants. El primer serà el propi Ajuntament, conscient de la sensibilitat i oposició que produeix aquest tema entre la població, i en segon lloc és de suposar que les empreses locals del sector, que es poden sentir afectades per la competència que representa aquesta nova gasolinera, també vigilaren i observaren amb lupa tot el procés de concessió perquè no s'aparte un mil·límetre de la legalitat. 

Encara que no ens agrade a ningú i ens semble una incongruència en ple segle XXI, és la llei qui contempla i permet aquest tipus d'instal·lacions en zona urbana. I la llei no la promulga l'Ajuntament, però sí que està obligat a seguir-la i complir-la.

I no és l'únic cas existent en aquest mateix moment en la nostra ciutat. Existeix una segona petició per a una altra instal·lació en el polígon industrial el Pla, si no estem mal informats al costat del rentador de cotxes i enfront dels tallers Galera i Móvil Vall, encara que en aquest cas sembla un emplaçament més lògic i d'acord amb l'activitat industrial, i potser per açò ningú ha expressat cap queixa.

24 comentaris:

veïna ha dit...

Aleshores, per a que volem a aquests governants que no anteposen la SEGURETAT dels seus veïns? Gent D Tavernes feu fora a aquests que ja pots vore el que et pot passar davant una situació tan "explosiva" i no et trobes gens recolzat per la gent que et representa. El titular " el govern municipal dona carta blanca a instal·lar un polvorí entre els seus veïns", aneu fent maletes i a viure a València

veïna ha dit...

Mireu l'exemple d'un bon ajuntament http://www.revistaestacionesdeservicio.com/es/notices/2005/09/el-ayuntamiento-de-balmaseda-vizcaya-trasladara-una-gasolinera-fuera-del-nucleo-urbano-55511.php#.VlGOyCkpZiI

Anònim ha dit...

Comentari amb apreciació personal, fet sense raonar les coses i sense tindre en compte que diu la llei. Seguint els mateixos raonaments cal prohibir els cotxes perquè son un element de risc, i cal prohibir la xarxa de gas ciutat perquè son un element de perill i la venta de bombones de butà que poden explotar i els aparells calefactors perquè han produït incendis.
I dins de València també hi ha gasolineres i en baixos de finques.

Anònim ha dit...

L'ajuntament sabrà fer les coses correctament, respetant l'estat de dret i prioritzant la seguretat dels veins.

Anònim ha dit...

La notícia de Balmaseda no té res a vore, ni la situació, amb el que ací a Tavernes es planteja ara.
I t'he de dir que no m'agrada i estic en contra de la gasolinera, i vull tindre el cap gelat, però comprenc que si eixa activitat està compresa entre les que es poden exercir dins d'un nucli urbà, l'Ajuntament ho tindrà ben difícil legalment per impedir-ho.
Si la llei ho permet, hi ha altres mitjans als veïns per oposar-nos, però sense cridòries ni acusacions a la lleugera de que aquests governants no es preocupen de la seguretat dels seus veïns ni els recolzen. ¿Tu saps els passos o les gestions que han fet per impedir?
La manera d'impedir-ho nosaltres: no acudint ningú a carregar gasolina ni a netejar el cotxe. I ja tancarà per falta d'activitat. ¿Ho farem? Segur que no i quan ens posen la benzina 10 centims més barata tots a comprar.

El primer que hem de comprendre és que estem en una societat democràtica on impera la llei, i una entitat publica com l'Ajuntament està obligat per llei, i si no l'acompleix, la mateixa empresa serà la primera en portar al jutge al responsable polític.

El tema es un poc més serios per a escriure planfets de si no ens recolzen, o si ens anem a viure a un altre poble.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pel que es llig en la noticia de Balmaseda la gasolinera estaria en un espai a l'aire lliure: "el Ayuntamiento pretende ganar un céntrico espacio para la ciudadanía", i ací és molt diferent i està previst dins d'un espai privat, on no sabem si pot actuar l'Ajuntament amb expropiacions o quelcom semblant.

Anònim ha dit...

Si,tot paraules molt ben dites xo que te la possen baix d ta casa a vore si et pareix tot tan be

La Cotorra de la Vall ha dit...

No estem parlant si ens sembla bé o no, i ho hem dit: a ningú ens sembla bé i a nosaltres menys. NO ENS SEMBLA BÉ. A vore si ho tenim clar.

Ací estem parlant d'una activitat, si és legal o no és legal.I segur que als veïns els seus advocats els ho diran també: és un tema de legalitat i no de sentiments.

I ho hem dit ben clar: Els arguments han de ser legals, no arguments sentimentals o d'opinió del tipus, no em sembla bé, o que la posen davall de ta casa.
Si no voleu entendre-ho, no és el nostre problema.

I una altra qüestió: aquells que es dediqueu a insultar, siga als polítics o al propietari del local, sabeu que no anem a publicar cap comentari. Bé, el publicarem si ho feu signat amb nom i cognoms.

veïna ha dit...

Perquè no es centralitza tota activitat industrial, i d'aquest tipus en un polígon industrial? I tots contents

veïna ha dit...

Espere que també es complisca la legalitat en el sostre d'uralita de la fusteria, segons tinc entès hi ha empreses que el lleven seguint el procediment legal, i cobren una pasta. Això també s'ha D controlsr

La Cotorra de la Vall ha dit...

Veïna: ¿això és obligació de l'Ajuntament o de la propietat?
No ens mal interpretes: és una cosa que no sabem i t'ho preguntem per si ho saps.

Desconeixiem eixe sostre, i suposem que igual que nosaltres molts ciutadans. Has de tindre en compte que no es veu des del carrer i els veïns de dalt de la finca si que el veieu. I com que mai ningú no ha dit res....


Anònim ha dit...

En moltes ciutats hi ha gasolineres i no pasa res.

Anònim ha dit...

Feu fora ? I com ? Els colps d.estat en una localitat no son possibles, sols les urnes i ja no conseguireu en les darreres locals fer fora a Compromís, tot el contrari, per mig de la mentira i les mitjes veritats com ara mateix. Així que ho teniu clar, seguiu així que en el 2019 superarem els dotze d'Eugenio.

Anònim ha dit...

En Carcaixent sense anar més llunyi i des de fa anys, no sé el nom de l.avinguda però és una de les seues vies principals, al costat de l.antic trinquet.

Anònim ha dit...

No la volem! I perquè? Molt fàcil. Apart d'estar dins del nucli urbà amb tot el malestar que comportaría, la seguritat és el més important. Apart de les finques del costat que seríen els que més ho patirien. És ben sabut que tots els dies passen estudiants cap a l'escola o l'institut. Per a mi és un perill per als peatons. Desde la meva ignorància demane a l'Ajuntament de Tavernes que faça tot el possible perquè no es pose dins del poble i si els veïns podem fer alguna cosa ens informeu.

Anònim ha dit...

Des de la meva ignorància demane a l'Ajuntament que prohibisca els cotxes, son un perill per als peatons, i que pose barreres a les entrades del poble que no passen cotxes pel centre, que ordene retirar totes les conduccions de gas ciutat que poden explotr, que prohibisca la venta de buta per ser un perill, que es prohibisquen les estufes i radiadors que produixen incendis, que prohibisquen la venta de salfumans, lejies i productes que son perillosos en casa i mes per les cries,jo no comprenc com això ho aguantem i no diguem res.
I de passo i des de la meva ignorancia que lleven la gasolinera de l'entra del poble enfront de Giner perquè passen per davant d'ella cotxes, peatons i gent que va a treballar o gent que passeja i va a fer esport i ruta del colesterol i es un perill.

Anònim ha dit...

I en Favara tambe ni ha al mig, i en Gandia en Carrefour tocant un centre comercial.

Anònim ha dit...

Espere que t'ho hages passat bé amb aquesta burla

Anònim ha dit...

Ja se que no es tan facil,pero la podrien posar per on estava motilla o algo i "tots contents"on estan les cases mitg caiguentse amb pintades i tal...

La Cotorra de la Vall ha dit...

No és zona urbana i no es pot instal·lar. Caldria que fora declarada "d'interés general" i els interessats saben que això no ho declararia l'Ajuntament i per això van a zona urbana, on la llei si contempla que es pot instal·lar.
Hem de ser conscients que els sol·licitants de la gasolinera no són tontos i que darrere tindran el seu equip d'advocats.

Anònim ha dit...

Jo puc dirte cert que el sostre es de uralita, la habitació de la meua filla dona a la fàbrica de fusta. Estic totatment en contra d'eixa barbaritat i espere que l'ajuntament faja el posible perque s'ubique en un lloc on no mos pose en perill.

Anònim ha dit...

La podríen posar al costat de ta casa a veure si el féia molta gràcia compare anónim!

Anònim ha dit...

El alta tensió, tambè era legal i la que vau montar contra el PP.

Vec Cotorra, que quan no te interesa, no publiques certes coses. No es la primera vegada que m´ho fas.

I el dediques al periodisme?. Deuries ser més imparcial

La Cotorra de la Vall ha dit...

Que nosaltres vam muntar alguna cosa contra el PP? La gent de la Cotorra no va muntar res i ni existíem quan es va decidir tot. De tota manera eren les associacions del poble i la resta de partits, tots, excepte el PP els que van lluitar en contra del PP i del canvi d'opinió. Te'n recordes? "Si passa l'alta tensió per la Valldigna dimitirem o "mentre nosaltres governem no passarà per la Valldigna". Després foren els primers en firmar i el pas aeri, no soterrat com a Simat i Benifairó.

¿I que nosaltres no publiquem certes coses? Igual no ens han arribat o has usat un llenguatge no adequat o el clavaves amb persones.

I si som o no imparcials, ni tu ni nosaltres ho hem de dir, sinó els lectors. I creguem ho tenen clar: Per ara més de 1.885.000 de pàgines llegides.
Alguna cosa tindrà l'aigua quan la beneïxen, i a més la gent no és tonta.