L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 2 de febrer del 2016

Jordi Sebastià, eurodiputat de Compromís denuncia que el salari minim no garanteix un nivell de vida digna



Jordi Sebastià, eurodiputat de Compromís ha preguntat a la Comissió Europea quin balanç fa després d’un any de l’informe del Comitè Europeu de Drets Socials del Consell d’Europa que va concloure que el salari mínim en l’estat espanyol no garantia un nivell de vida digna. 

Sebastià pregunta a la Comissió Europea si la pujada de 6’6 euros al mes és suficient per corregir aquesta deficiència i obeir l’informe del Consell d’Europa.

Estem convençuts que amb el SMI estem tornant als temps de l’esclavitud. No podem parlar de recuperació econòmica amb salaris indignes, precaris i amb unes condicions de temporalitat i explotació que ens duen a temps històrics que pensàvem superats fa segles” ha emfatitzat l’eurodiputat de Compromís.


Sebastià demana que es deixe d’enganyar a la gent, uns per acció i altres per omissió i ha recordat que “els drets dels treballadors i treballadores són fonamentals per aconseguir una Europa forta, solidària i en la qual les desigualtats minven poc a poc".

Per tant, s’haurà d’exigir mesures concretes perquè amb els salaris d’aquest tipus, la gent no pot viure dignament, ja que les persones no arriben a fi de mes. “Si el que es pretén és construir una UE amb una discriminació salarial d’uns estats respecte a altres tan gran, el projecte comú deixarà de ser viable per als que estem amb l’aigua al coll”.