L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 2 de febrer del 2016

Les investigacions de l'Operació Taula apunten cada vegada més a Rita Barberá i família

La investigació de l'Operació Taula a l'Ajuntament de València, segons El Mundo, apunta a la família de Rita Barberá perquè de les diligències practicades es desprèn la presumpta implicació en la xarxa de blanqueig de la germana de la ex alcaldessa, Asunción Barberá, que va ser cap de Gabinet del Consistori valencià.
 
Segons El Mundo, Asunción Barberá va admetre en una reunió que havia estat una malaptesa recórrer a els treballadors per a blanquejar diners en B : "Ens hem passat. Molta gent. Ens hem passat". Aqueixa conversa està sent investigada per la Guàrdia Civil.
 
La investigació i posteriors detencions de l'operació Taula ha tret a la llum múltiples connexions, una d'elles en l'Ajuntament de València. La Guàrdia Civil investiga donacions per a la campanya de Rita Barberá en les eleccions de maig del 2015, donacions de 1.000 euros que es retornaven en B amb dos bitllets de 500 euros i lliurarà en les pròximes setmanes al jutjat un informe en el qual arreplegarà totes les revelacions dels últims dies, amb els testimoniatges dels treballadors als quals van amenaçar amb acomiadar-los per no col·laborar en el blanqueig.
 
El Mundo afirma que “si la mà dreta de la ex alcaldessa era García Fuster, l'esquerra era Asunción Barberá. Ningú dubta, dins i fora del PP, que ambdues coneixien cada detall, cada moviment de la ex alcaldessa." Asunción Barberá, la germana,  autoritzava les despeses de la dirigent que la Fiscalia Anticorrupció investiga per separat dins del cas Ritaleaks, després d'una denúncia de Compromís
 
Les proves apuntarien al fet que la germana de Rita Barberá coneixia el sistema de blanqueig del grup municipal del PP, els mètodes per a no ser descoberts i les amenaces que haurien rebut els treballadors que es van negar a col·laborar en el llavat.
 
Ahir el TSJ valencià confirmava la imputacions del PP de València ciutat, sobre les 50 persones i demà dimecres el jutge Víctor Gómez interrogarà a Alfonso Novo, el successor de Barberá en el PP valencià, i a altres dues persones implicades.