L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 1 de febrer del 2016

Les investigacions i la premsa apreten Rita Barbera i el PP de la ciutat de València



El diari El Mundo apreta a Rita Barbera, l'afiliada nombre tres del PP, que hauria rebut diners d’una presumpta Caixa B de València i coneixeria tots els mètodes de blanqueig dels seus regidors.
 
La informació que publica El Mundo inclou a Rita Barbera en el llistat de càrrecs del PP de València que haurien rebut pagaments en B. El seu nom ha aparegut -juntament amb el de diverses desenes de dirigents del grup municipal popular- durant les diligències practicades per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.
 
Les declaracions d'aquests últims dies apunten a l'existència d'una caixa B en el grup municipal popular de l'Ajuntament de València amb pagaments que es corresponen a les donacions d'1.000 euros amb tornada de dos bitllets de 500 per a pagar la campanya electoral de Rita Barberá en les municipals de maig del 2015. 
 
Segons el diari, els indicis del presumpte finançament irregular del PP a València es troben entre les investigacions del Jutjat d'Instrucció 18 de València, la Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil fetes a la presumpta xarxa de corrupció, organitzada i jerarquitzada, que s'hauria aprofitat dels seus càrrecs públics per a desviar milers d'euros de l'Administració en comissions. La fugida de capitals d'aquesta trama ha portat als agents de la UCO fins a dues societats radicades a Panamà i Brasil.
 
La Guàrdia Civil creu que Rita Barberá estava al corrent dels mètodes de blanqueig, i de tot el que passava al seu Ajuntament. L'equip pròxim a la dirigent va demanar al personal laboral i de confiança del PP ajuda per a blanquejar diners d'origen desconegut, el març de 2015, i d'aqueix fil tira la Guàrdia Civil després d'acumular multitud de proves. La UCO hauria detectat presumptes lliuraments en B a la ex alcaldessa a canvi de donatius nets.
 
Donada la seua condició de senadora Rita Barberá està aforada, gaudeix de privilegis jurisdiccionals i només podria declarar com investigada davant el Tribunal Suprem però açò no implica que la UCO no puga investigar qui va consentir el blanqueig dels diners i per què apareix el nom de Barberá.
 
Estat de "shock"
 
El Mundo afirma que el PP de València ha entrat en estat de “shock” després dels primers resultats de la investigación sobre els donatius amb tornada en B per a blanquejar diners l'origen dels quals es desconeix i més quan aquestes pràctiques s'han mantingut fins a maig de 2015, quan ja es coneixien tots els grans casos de corrupció i fins a les polèmiques anotacions de Luis Bárcenas.
 
La majoria dels regidors del PP en l'anterior legislatura han declarat davant la Guàrdia Civil. La imatge no té precedents amb desenes de personalitats històriques del PP de València desfilant per un greu cas de suposat blanqueig: Miquel Domínguez, María Àngels Ramon-Llin, Félix Crespo, Lourdes Bernal, Vicente Igual, Beatriz Simón, Cristóbal Grau i Alberto Mendoza i per al dimecres Alfonso Novo, el successor de Barberá en el grup municipal, imputat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals i pendent Luis Salom, el polèmic assessor de Barberá responsable de les xarxes socials del PP a qui diversos testimonis atribueixen “consells” per a no ser detectats en "reintroducir" bitllets de 500 euros en el circuit legal.
 
Tot apunta al fet que la caixera d'aquest tentacle de l'organització Taula era Mari Carmen García Fuster, l'ex secretària del grup municipal, en les mans de la qual estaven els comptes del grup popular, les mateixes des d'on eixia els diners per a les generoses campanyes de Barberá.
 
Segons la informació d'El Mundo

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

Per això col.locaren a Rita al Senat per a que fora aforada.Ningú caça sense gós.Ara a veure quin jutge es el valent que li tira mà.