L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 6 de febrer del 2016

Vicent Palomares i Meló en ha deixat a Barcelona



Ha faltat a Barcelona Vicent Domènec Palomares i Meló, persona de gran vàlua personal i intel·lectual i que va ser guardonat l’any 2010 amb la distinció Amic de la Valldigna. 

Vicent Palomares Meló va nàixer a Tavernes, al carrer Sant Benet, i va haver de deixar el seu poble als quinze anys, després d’haver estat educat per don Víctor Calatayud, per anar a Barcelona on va haver d’anar a viure amb sa mare, sense son pare. Aquest li va dir des d’aleshores preso de Sant Miquel dels Reis "estudia molt per a poder contar el que nosaltres no sabem ni podem. Estudia". 

Unes paraules que caigueren en bon camp intel.lectual i amb l’esforç de sa mare i el propi va estudiar magisteri i fou professor de la Normal, estudia Belles Arts, estudia Enginyeria Tècnica, estudia Periodisme i finalment Teologia.

Va ser un mestre reconegut, i com a tal va ser president de l'Associació de Mestres del Vallés; com a periodista ha dirigit la revista Doblon i va ser director de la Editorial Bruguera.

Una de les facetes que més l’encisava era el còmics, i com a tal ha estat guionista, il·lustrador, caricaturista i escriptor en la Editorial Burguera i en diaris catalans. A la Burguera va fer tasques de guionista en revistes com “Pulgarcito”, en la serie "La aventura de la Historia" i en Tele Color. Va coordinar “Din Dan”, “Mortadelo”, “Tele Color” i “Fans” i ha signat historietes en revistes com “Can Can”, “Chío”, “El Capitán Trueno extra”, “Horas Alegres” i “Tío Vivo” entre altres publicacions al llarg de 20 anys.

Com a periodista va ser redactor en cap del setmanari “Destino”, on va treballar fins el 1986, va dirigir el periòdic "Ampurdán 9 país" i va ser articulista i col·laborador de publicacions com “El Correo Catalán”, “El Noticiero Universal”, “Hoja del Lunes”, “Nosotros” i “Oriflama” entre altres.

La seua llicenciatura en periodisme va ser un treball sobre "Técnica de la historieta y el cómic español de posguerra", una gran aportació a la historiador del còmic i sobre la censura en el franquisme En el 1998 va ser responsable de l’exposició "Pulgarcito. Sesenta años de Fantasía" celebrada al Museu del Còmic i la Il·lustració de Barcelona. 
Valguen aquestes línies com a homenatge a la seua persona i condol a la seua esposa i filles. Descanse en pau una de les persones que, des de la llunyania, més ha estimat Tavernes i la Valldigna, els ha dut sempre al cor, aprofitant qualsevol moment mentre la salut li ho va permetre per visitar la seua terra, la família i els amics. El soterrar serà dilluns a Barcelona.
 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Descanse en pau

Anònim ha dit...

Em consta tot això que diu La Cotorra
Una gran persona ens ha deixat. DEP en Vicent Palomares.

Anònim ha dit...

Un gran homenatge que podria fer l'ajuntament a esta gran persona, a més de reconeixement pòstum, seria la publicació del llibre "Vall Eterna" que va escriure Vicent Palomares i que es història pura de Tavernes, de la Valldigna, de València, i de la època de post guerra.